Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Ook Ischgl deelt coronamaatregelen voor winter 2020/2021

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Na Serfaus-Fiss-Ladis deelt ook Ischgl de eerste coronamaatregelen voor de winter van 2020/2021. Het skigebied opent al op 26 november de eerste liften en pistes. Hoog tijd voor een update dus!

Veiligheid op 1

Ischgl kijkt ernaar uit om iedereen aankomende winter weer te verwelkomen. Met een skigebied van ruim 500 hectare (700 voetbalvelden) is er meer dan voldoende ruimte om op veilige afstand van elkaar te blijven. Uiteraard staat ieders gezondheid op 1. Daarom hebben politici, autoriteiten, gezondheidsdeskundigen, artsen en vertegenwoordigers wekenlang overlegd over hoe de veiligheid van toeristen tijdens skiseizoen 20/21 wordt geregeld. Ondanks dat er vanuit de overheid nog geen officiële regels zijn, heeft Ischgl alvast een eerste lijst met coronamaatregelen gepubliceerd.

Coronamaatregelen Ischgl winter 20/21 op een rijtje

Benieuwd naar de coronamaatregelen voor de winter van 20/21 in het grensoverschrijdende skigebied Silvretta Arena Ischgl – Samnaun? We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

 • Op meerdere plaatsen komen informatieborden met de veiligheidsregels (o.a. in restaurants, winkels en bij de bergliften). Ook zal er op sommige plaatsen een speciale looproute zijn.
 • Bij aankoop van een skipas krijg je een multifunctioneel doek, waarmee je je neus en mond kunt afdekken. Het dragen van dit doek of een mondkapje is verplicht in de daarvoor aangegeven gebieden. Onder andere in de gondel en stoeltjeslift.
 • Waar mensen moeten wachten, zal de afstandsregel van 1 meter in acht worden genomen. Ook wordt er voorkomen dat er veel mensen bij elkaar in één ruimte zullen zijn.
 • Mogelijk zijn er minder personen per gondel/stoeltjeslift toegestaan om afstand te bewaren.
 • Skiliften worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd. Dit gebeurt met een speciaal apparaat dat een desinfectiemiddel via nevel verspreidt. Dit is 100% biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor de gasten. Hetzelfde geldt voor andere openbare ruimtes, zoals skibussen, sportwinkels, skidepots en toiletten.
 • Het skigebied biedt voldoende mogelijkheden om je handen te desinfecteren.
 • In restaurants wordt rekening gehouden met de wettelijke afstandsregels. Er is minder plaats en er zijn speciale scheidingswanden tussen de tafels.
 • Menu’s zijn digitaal te bekijken via een QR code of in de iSki Ischgl / mySamnaun App.
 • Muziek in restaurants en bars vindt alleen plaats in de vorm van achtergrondmuziek.
 • Alle medewerkers worden voordat ze voor het eerst met gasten in contact komen getest. Ook daarna zal er regelmatig op corona worden getest, ook als zij geen klachten hebben.
 • Medewerkers die met gasten in contact komen, moeten een mondkapje dragen. Ook worden zij voor elke dienst getemperatuurd.
 • Neem met klachten altijd contact op met de medewerkers van de Bergbahnen. Er zijn speciale ‘corona-veiligheidsagenten’.
 • Het openingsconcert is afgezegd. Of de andere concerten ook niet doorgaan, wordt later bekendgemaakt. Hetzelfde geldt voor skishows en andere events.
 • Het is mogelijk dat er een limiet komt op het aantal personen in het skigebied.
 • Overnacht je in Ischgl? Dan wordt het aangeraden om in het bezit te zijn van een negatieve coronatest. Heb je die niet, dan kun je dit vrijwillig ter plaatse laten doen. Ook je temperatuur wordt opgenomen en je moet een vragenlijst invullen.

Wintersport in Ischgl

Het Oostenrijkse Ischgl deelt samen met het Zwitserse Samnaun een skigebied met 239 km aan pistes. In Silvretta Arena Ischgl – Samnaun komt ieder type wintersporter aan z’n trekken. De vele rode en zwarte pistes zijn perfect voor gevorderden, maar uiteraard zijn er ook genoeg mogelijkheden voor beginners. Omdat zo’n 90% van de pistes boven de 2000 meter ligt, is het skigebied ontzettend sneeuwzeker. Moderne liften brengen je snel en comfortabel naar boven. Ook zijn er genoeg mogelijkheden voor een lekkere lunch. In het culinaire mekka van de Alpen vind je tal van goede en moderne berghutten. Wil je je ook ’s avonds te buiten gaan aan een goede maaltijd? Bezoek dan één van de vele culinaire hotspots in het dorp.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in