Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

7 alternatieven voor après-ski aankomende winter

Wintersportredacteur

Het is eind september en de winter komt steeds dichterbij. Dat het een andere winter gaat zijn dan we gewend zijn, is inmiddels wel duidelijk. In de persconferentie van de Oostenrijkse overheid is afgelopen donderdag bekendgemaakt dat après-ski in de huidige vorm niet mogelijk is. Uiteraard betekent dit niet dat je geen gezellige wintersport kunt beleven. Je kunt aan tafel plaatsnemen, maar je kunt ook een alternatieve vorm van après-ski kiezen. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

1. Organiseer een spelletjesavond

Of je nu met vrienden of met familie op wintersport gaat, een spelletjesavond is altijd een goed idee. Iedereen heeft wel een paar spellen in huis en als je met de auto gaat, is er helemaal geen reden meer om die niet mee te nemen. 30 Seconds, Bever Bende, Halli Galli, Kolonisten van Catan, er zijn genoeg leuke spellen. Je kunt er zelfs een toernooitje van maken! Wie kan de meeste overwinningen achter zijn of haar naam schrijven die avond of misschien wel in de hele week?

2. Rodelen

Een activiteit die eigenlijk sowieso niet mag ontbreken tijdens je wintersport, is een middag of avond rodelen. Je sneeuwpret houdt namelijk niet op na een dag op de latten en het is een prima alternatief voor de après-ski. En coronavirus of niet, rodelen is altijd leuk. Met z’n allen op de slee naar beneden racen en daarna met buikpijn van het lachen naar het hotel of appartement.

Rodelen in Grindelwald

3. Drink biertjes in je appartement

Okee, eerlijk is eerlijk, een biertje hoort erbij op wintersport. Maar die kun je natuurlijk net zo goed in je appartement drinken. Goed gezelschap heb je sowieso al, gezellig muziekje erbij en je hebt een prima après-ski middag in je appartement. Daarnaast is het waarschijnlijk ook nog goedkoper dan in de bar ;-).

4. Filmavond

Helemaal als je al een paar dagen hebt geskied, is dit een heerlijk alternatief voor de après-ski. Lekker met je voeten omhoog en met een zak chips erbij een filmpje kijken. En daarna misschien wel nog één! Gewoon even een avondje ontspannen. Het is tenslotte vakantie! Er geldt maar één regel die avond: diegene die als eerste in slaap valt tijdens de film, moet de volgende dag het ontbijt regelen…

5. Schnappsproeverij

Dat de après-ski er anders uit gaat zien komende winter, betekent nog niet dat we niet naar een bar kunnen. De meesten zijn gewoon geopend, maar voor een gezellig drankje aan tafel. Om er toch nog wat leuks van te maken, kun je bijvoorbeeld een schnappsproeverij doen! Misschien vind je zelfs nog wel een schnapps die je wel lekker vindt! Natuurlijk kun je dit ook in je accommodatie doen. Koop gewoon een aantal soorten die er lekker uit zien.

Marillen Schnapps met abrikoos

6. Maak een ritje in een paardenslee

Een leuk alternatief voor après-ski voor stellen en families is een ritje in de paardenslee. Tijdens een ritje in een paardenslee kom je op plekken in de omgeving waar je anders nooit komt. Misschien vind je dan wel de mooiste plekjes van de regio!

7. Ga lekker uitgebreid uiteten

Uitgebreid uiteten gaan schiet er nog wel eens bij in als het te gezellig is in de après-ski. Dit seizoen is dus hét moment om toch dat luxe restaurant een keer te proberen! Of waar je normaal na de après-ski een Schnitzel mit Pommes naar binnen werkt, kun je nu misschien eens een andere Oostenrijkse specialiteit bestellen. Neem de tijd en maak er met z’n allen een leuke avond van.

Pannetje Kaiserschmarrn

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in