Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Alpentour: Ken jij de ‘Route de Napoleon’?

Route de Napoleon

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Als je met de auto vertrekt naar je wintersportbestemming wil je uiteraard zo snel mogelijk in het skigebied aankomen. Toch is het zeker een aanrader om wat tijd uit te trekken voor je heen- of terugreis. De wegen die je leiden door de Alpen zijn vaak prachtig en zonde om met 100 km per uur door heen te racen. Een mooi voorbeeld is de Route de Napoleon. Een weg die vernoemd is naar de grote heerser van Frankrijk en je even terug neemt in de tijd. Waar deze route precies ligt? Wij gingen op onderzoek uit en hebben deze route uiteraard gereden!

Veel skigebieden langs deze route

Ga je op wintersport naar bijvoorbeeld Orcières – Merlette dan ga je bij Grenoble de snelweg af en kom je op de A85 terecht. Vroeger was de hele Route de Napoleon de N85, maar tegenwoordig is deze opgesplitst in verschillende andere wegen. Vanaf dit moment kom je langs allemaal dorpjes waar Napoleon geweest is. De lokale bewoners proberen hier uiteraard een ‘slaatje’ uit de slaan, want in elk dorp is hij langs geweest en hebben restaurants de naam naar hem vernoemd. Ook lokale producten worden gekoppeld aan de grote heerser van Frankrijk, zodat de toeristen een echte ‘Route de Napoleon’ ervaring krijgen.

De weg van de ‘Route de Napoleon’

De route van Napoleon startte in Cannes en gaat helemaal door tot Grenoble. Vanuit hier kan je nog door reizen naar Parijs, maar dit maakt geen onderdeel uit van de bekende Route. Het is een weg die in totaal 339 km lang is. Op het eerste gezicht is dit helemaal niet veel kilometers, maar door de kronkelende weg duurt deze reis ruim zes uur. Een pittige tocht, maar die het bezoeken zeker weten waard is. Benieuwd geworden? Bekijk al eens de mogelijkheden voor accommodaties langs deze route.

Foto’s van Route de Napoleon

Als je deze route neemt is het wel aan te raden om dit met een goede auto te doen. Het zijn af en toe pittige hellingen die je moet nemen. Ook is de weg het mooiste als het prachtig weer is. Op deze momenten heb je schitterende uitzichten en kun je genieten van deze speciale weg. Bekijk hieronder de foto’s die wij genomen hebben tijdens onze rit richting Orcières – Merlette. Heb jij deze route al eens genomen?

Route de Napoleon

besneeuwde berg
Besneeuwde berg langs de Route de Napoleon
Beeld van Napoleon
dorp langs de Route de Napoleon

uitzicht vanaf de Route de Napoleon
Besneeuwde berg
Zonsondergang en berg
Besneeuwde berg
zonsopgang met berg
dorp langs de Route de Napoleon
zonsondergang en berg
rivier in het donker
zonsondergang met berg
uitzicht vanaf de Route de Napoleon

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in