Nieuwsalert per mail ontvangen

Agriturismo in de Italiaanse bergen

Italië is nog niet heel bekend als skiland. Veel Nederlanders gaan nog steeds naar Frankrijk en Oostenrijk om van de helling af te dalen. Italië is een prachtig wintersportland, dat nog niet is overspoeld door het massatoerisme. Je hoeft er niet heen te gaan voor de goede après ski feesten, maar wel voor de prachtig witte bergen. Daarbij kun je in Italië naast een traditionele skihut ook in een agriturismo logeren. Dit zijn verblijven of vakantiehuisjes op het landgoed van een Italiaanse boer of landheer. Op die manier krijg je echt een kijkje in de Italiaanse skicultuur.

Het leuke van Agriturismo in Italie is dat je compleet mee genomen wordt in de Italiaanse leef gewoontes. Vaak wordt ‘s ochtends je ontbijt klaar gezet in de keuken waar de familie ook eet. Je moet er wel van houden, want in veel gevallen dien je wel te proberen te Italiaanse taal onder de knie te krijgen, want mensen van het platteland beheersen niet vaak de Duitse of Engelse taal.

Skiën over grenzen
De Italiaanse skigebieden liggen tussen die van Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk in. Vaak kun je dus vanaf de Italiaanse bergen, ook naar de Oostenrijkse en Franse skigebieden komen. Het Italiaanse skigebied Breuil-Cervinia grenst bijvoorbeeld aan dat van Zwitserland. Of ga naar Aosta-dal. Daar zit je vlak bij de Mont Blanc. In het Italiaanse skigebied kun je dan genieten van de mooie hellingen en als je zin hebt in een feestje, dan kun je in Frankrijk gaan après skiën.
Skiliften en kunstsneeuw
Italië is geen populair skiland, dus de skiliften zijn vaak nog niet zo modern zoals je gewend bent in Frankrijk of Oostenrijk. Italië is wel heel goed in het maken van kunstsneeuw. Als je een agriturismo geboekt hebt bij bijvoorbeeld CharmeQuality, weet je zeker dat de bergen wit zijn.

Ideale skitijd
Op de bergen van Italië skiën vooral de Italianen zelf. Het is dus verstandig om voor het boeken van de skihut of agriturismo even te kijken wanneer de Italianen zelf vakantie hebben. In de schoolvakanties kan het behoorlijk druk zijn op de hellingen, maar buiten de Italiaanse vakanties heb je praktisch het rijk voor jezelf. Italië is dan ook een skiland voor de echte wintersport liefhebbers.

Genieten van de Italiaanse kookkunsten tijdens de wintersport
Een van de mooie bijkomstigheden van wintersporten in Italië is natuurlijk de Italiaanse keuken. Na het skiën, kun je genieten van pasta’s en pizza’s. Tussen het skiën door kun je op veel plekken echte cappuccino’s krijgen. En vaak krijg je daar gratis wat lekkers bij!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in