Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Skigebieden blijven positief en plannen nieuwe openingsdata

Wintersportredacteur

Sinds middernacht zijn de strengere lockdownregels in Oostenrijk van kracht. Ook in de andere Alpenlanden doet men er alles aan om de cijfers terug te dringen. Overal gelden strenge regels en op Zwitserland na, zijn alle skigebieden gesloten tot in ieder geval begin december. Ondanks dat houdt iedereen moed en zijn de eerste nieuwe seizoensopeningen bekendgemaakt.

Strenge coronaregels

De afgelopen weken zijn er allerlei strenge coronaregels afgekondigd. Ons eigen land zit in een gedeeltelijke lockdown en ook om ons heen is dat het geval. Avondklokken, gesloten restaurants, beperking van de groepsgrootte, gesloten skigebieden… Stuk voor stuk regels om de cijfers terug te dringen, de zorg te ontlasten en ieders gezondheid te waarborgen. Ontzettend balen dat het nu zo is, maar hopelijk kunnen we hierdoor uiteindelijk toch nog op wintersport. Houd je daarom aan de regels en blijf vooral dromen over de witte bergen.

Skigebieden gesloten

Op Zwitserland na, zijn de skigebieden in alle Alpenlanden gesloten. Door de strengere lockdownregels van Oostenrijk, moeten de gebieden hier nu tot in ieder geval 6 december dichtblijven. In Italië gelden de huidige lockdownregels tot 3 december. In Duitsland en Frankrijk zijn alle gebieden tot in ieder geval eind november gesloten.

Skigebieden houden moed

Ondanks de huidige situatie houden de skigebieden moed. Achter de schermen wordt er van alles gedaan om straks direct te kunnen openen. De meeste hebben zelfs al een nieuwe datum voor de seizoensopening bekendgemaakt. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

  • Zillertal Arena: 17 december
  • Ski Arlberg: 17 december
  • Serfaus-Fiss-Ladis: 18 december
  • Oberstdorf Kleinwalsertal: 18 december
  • Zell am See – Kaprun: 7 december
  • KitzSki: zodra de lockdown is opgeheven, gaat het gebied open (7 december)
  • Ischgl: 17 december
  • SkiWelt: zodra de lockdown is opgeheven, gaat het gebied open (7 december)
  • Ski Juwel: 12 december Auffach en Alpbach, 18 december Niederau

* Uiteraard zijn er meer skigebieden waarvan de geplande openingsdatum bekend is. Raadpleeg voor actuele informatie altijd de website van het gebied.

>>> Coronaregels skigebieden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in