Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie

Ischgl verplaatst opening skigebied naar half december

Wintersportredacteur

Wintersporten in Ischgl kan normaal gesproken al in november. Dat is dit jaar vanwege de Oostenrijkse lockdown niet mogelijk. Vandaag maakte Ischgl bekend wanneer ze dan wel de deuren openen van het skigebied.

Vanuit Ischgl zien we al geruime tijd prachtige winterse beelden voorbij komen. De toppen zijn wit en een klein deel van het skigebied lijkt al klaar voor de opening. Die opening stond op 26 november gepland, maar wordt nu drie weken verschoven.

Eerste skidag

Ischgl opent het skigebied elk jaar feestelijk met het Top of the Mountain Opening Concert. Vorig jaar stond de band Seeed op 30 november op het podium. Dat zit er dit jaar vanwege het coronavirus natuurlijk niet in. De eerste skidag zou echter wel al op 26 november plaatsvinden. Vanwege de lockdown die nu tot minimaal eind november duurt in Oostenrijk, was ook dat geen haalbare kaart. Tijd voor een nieuwe datum voor de eerste skidag dus.

De eerste skidag in het skigebied van Ischgl gaat nu plaatsvinden halverwege december. Op donderdag 17 december kun je er voor het eerst de latten onder binden.

Actuele informatie

Net zoals de meeste skigebieden informeert Ischgl je via hun website over de actuele stand van zaken. Ze hebben daarvoor een speciale sectie op de website ingericht. De winter wordt anders, maar er kan nog steeds veilig geskied worden als men zich aan de opgestelde coronamaatregelen houdt. Als de komende periode de coronacijfers flink dalen natuurlijk, want dat is een must.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in