Nieuwsalert per mail ontvangen

9 redenen om een seizoen in de sneeuw te werken

Wintersportredacteur

De blaadjes aan de bomen kleuren oranje en bruin en ik kan niet wachten om het stof van mijn winterkleding te doen verdwijnen. Voor de Nederlandse winter? Nee natuurlijk niet! In mijn geval voor de Oostenrijkse. Had ik al gezegd dat het kriebelt? Het JEUKT! Nou ben ik zeker niet de enige, dus laten we samen nog even doornemen waarom ook jij meer dan een weekje wintersport verdient.

1. Daadwerkelijk goed leren skiën en snowboarden.
In het ene weekje dat je op wintersport bent leer je veel, kun je nagaan hoeveel je leert als je een heel seizoen in de sneeuw zit. Een seizoen telt al snel 16 weken, want vaak meer is dan je tot dan toe op de latten hebt gestaan. Goed, beter, best dus.

2. Bier leren drinken.
Als dit op je verlanglijstje staat, dan zit je de hele winter goed. Op 18-jarige leeftijd dronk ik geen bier, maar dankzij de hoge prijzen voor een mixdrankje en skilerarenprijzen voor bier werd ik in Oostenrijk ‘gedwongen’ om het wel te doen. Heel vervelend en ik ervaar de gevolgen nog steeds elk weekend. Had ik maar nooit bier leren drinken.

3. Poederdagen.
Als je een weekje richting de sneeuw gaat moet je geluk hebben met goede sneeuw en al helemaal met verse sneeuw. Ga daarom gewoon een heel seizoen, want dan weet je zeker dat je de beste dagen meemaakt! Heerlijk tot aan je middel in de poedersneeuw, dat wil je toch het liefst elke dag? Helaas moet er ook wel eens gewerkt worden en gaan die eerste sporen aan je voorbij.

4. Sterke armspieren
Die ga je kweken, wat je ook gaat doen het seizoen. Kinderen keer op keer weer op hun voetjes zetten, met borden en dienbladen lopen of van de rondjes bier in de kroeg die toch even uitgedeeld moeten worden.

5. Leren zingen.
Wat je ook gaat doen het winterseizoen, je gaat er niet onderuit komen. Mocht je nou geen jonge kids in je skiklasje hebben met wie je liedjes zingt waarvan je het bestaan nauwelijks nog afwist, dan sta je voor of achter de bar wel te blèren dat je de ‘Eisbären’ wilt zien.

 

6. Voor jezelf leren zorgen.
Lees: leren leven op afhaalvoedsel en weinig slaap. Bovendien weet ik zeker dat je binnen no-time ook de pas één keer gedragen skisokken kan onderscheiden van de écht vieze.

7. Outfit.
In Nederland sta je uren voor de kast om te kijken wat je aan gaat trekken en kleed je jezelf nog drie keer om voor je de deur uitgaat. Wees daar niet bang voor als je een winterseizoen doet, want je hoeft er niet over na te denken. Als je skileraar bent trek je het skilerarenpak aan en als je in de kroeg werkt doe je ook de outfit van de zaak aan. En ben je vrij, dan trek je je skipak aan. Heerlijk toch?

8. Nieuwe vrienden.
Met vrijwel iedereen die een winterseizoen komt doen deel je liefde voor de besneeuwde bergtoppen. Bovendien werk je niet alleen met elkaar samen, je gaat ook samen naar de kroeg en slaapt samen in een huis. Een vriendschap is zo geboren en die blijft voor het leven. Je houdt er wellicht zelfs een relatie aan over.

9. Taal
De vraag “Sprechen Sie Deutsch?” kun je zeker met ja beantwoorden na een seizoen in de Oostenrijkse sneeuw, maar dat is nog niet alles. Je werkt samen met onder andere Polen, Tsjechen, Duitsers, Oostenrijkers, Australiërs en Russen. En ook van het contact met de gasten steek je veel op. Het kan namelijk zomaar voorkomen dat je een week lang privéles moet geven aan een Russisch kindje dat geen woord Engels of Duits spreekt. Succes daarmee!

Nog niet genoeg redenen? Je kunt er zelf vast nog meer bij verzinnen. Weet in ieder geval dat een seizoen in de sneeuw een ervaring is om niet te missen! Veel plezier alvast!

LEES OOK: 10 REDENEN WAAROM SKIËN BETER IS DAN SEKS

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in