Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

7 redenen om deze lente eens in het Zillertal te gaan skiën

Wintersport in het Zillertal

© Zillertal Tourismus, Christoph Johann

Wintersportredacteur

Doe je ogen even dicht en stel je het volgende voor: een lekker zonnetje, strakgeprepareerde pistes, aangename temperaturen en alle ruimte om je heen. Heerlijk toch? Dat kun je verwachten tijdens een wintersport deze lente in het Zillertal. Het is de perfecte manier om nog even een paar dagen en het winterseizoen af te sluiten. Denk je nu “Ja, dat wil ik!”, maar heeft je partner of familie nog een beetje overtuigingskracht nodig? Met onderstaande redenen haal je ze gegarandeerd over om deze lente nog te gaan skiën in het Zillertal!

Wintersport in het Zillertal

Een wintersport in het Zillertal staat gelijk aan een wintersport vol indrukwekkende uitzichten, met genoeg garantie op goede sneeuw en, zeker in de lente, zonovergoten afdalingen. Dit bekende wintersportdal telt maar liefst vier verschillende skigebieden: Spieljoch-Hochfügen-Hochzillertal, Zillertal Arena, Mayrhofner Bergbahnen en Ski & Gletscherwelt Zillertal 3000. Samen hebben deze gebieden een gevarieerd piste-aanbod van maar liefst 542 km. Een van de voordelen van het Zillertal is dat het over een gletsjer beschikt, waardoor je hier in principe zelfs 365 dagen per jaar op de latten kunt staan. Verder kun je hier gebruik maken van in totaal 180 liften en is er in een van de 80 berghutten in het gebied altijd wel plek voor een lekkere lunch.

Skiën met de familie in het Zillertal
© Zillertal Tourismus, Christoph Johann

Hierom is skiën in de lente een goed idee

Misschien is een wintersport in het voorjaar wel de mooiste vakantie die je kunt beleven hier. Door de hoge ligging blijft de sneeuw tot laat in het seizoen goed, ondanks de wat hogere temperaturen. En juist die aangenamere temperaturen maken een wintersport in de lente zo fijn. Het is niet meer zo koud als in december en januari, waardoor je heerlijk op het terras kunt zitten tijdens je pauzes en na het skiën. Dubbel genieten dus!

Skiën in Mayrhofen Zillertal
© Zillertal Tourismus, Tom Klocker

1. Zon, zon en nog eens zon

Vergeet je zonnebrand niet in te pakken want die zul je gegarandeerd nodig hebben tijdens een wintersport in de lente in het zonnige Zillertal. In de maanden maart en april kun je namelijk rekenen op dagen vol zon en met aangenamere temperaturen. Hallo lunch op het terras! En denk maar niet dat de pistes hier veel onder te lijden hebben. Zeker ’s ochtends liggen die er perfect bij en kun je nog heerlijke afdalingen maken. Tip: ga ook voor een late lunch. Dan kun je tot de lunch heerlijk skiën en zoek je daarna een fijn plekje op het terras voor de rest van de middag.

2. Het is de perfecte tijd voor een culinaire skisafari…

Genieten van de Oostenrijkse keuken is ongeveer net zo belangrijk als goede pistes tijdens je wintersport, dat is inmiddels duidelijk. Liefhebbers van culinaire hoogstandjes zijn in het Zillertal dan ook aan het juiste adres. Je hebt hier maar liefst 13 bekroonde restaurants en 80 fijne berghutten waar je hiervoor terecht kunt. Weet je nou niet waar je heen moet? Maak dan een culinaire skisafari door het dal! Hierbij stop je bij een aantal van de beste hutten in de regio voor een kopje koffie, lekkere lunch of een drankje na het skiën. Scheelt jou ook weer een hoop gezoek!

Berghutten in het Zillertal
© Zillertal Tourismus, Christoph Johann

3. … maar ook voor een gewone skisafari

Ja, lekker eten hoort erbij, maar lekker skiën blijft natuurlijk de hoofdactiviteit tijdens een wintersport. Dus vind jij het zonde om tijdens je skidag zoveel op het terras te zitten, maar dan een ‘gewone’ skisafari door het dal! Met de Zillertaler Superskipass heb je toegang tot alle 542 pistekilometers in het Zillertal en kun je dus op skisafari door de verschillende skigebieden. Ontdek een van de langste dalafdalingen van Oostenrijk, de beruchte Harakiri en tal van familiepistes met slechts één skipas. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de skibussen die je van het ene naar het andere skigebied brengen, zo kun je zelfs in meerdere op een dag skiën.

4. Er is nog genoeg actie op de piste

Ook in het voorjaar kun je je nog helemaal uitleven op de pistes in het Zillertal. Natuurlijk kun je een skisafari doen door verschillende gebieden, maar de skigebieden hebben afzonderlijk ook mooie tochten te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de Arena Tour door de Zillertal Arena. Hierbij ontdek je niet alleen het gebied, je komt ook langs verschillende SkiMovie-pistes, Photopoints en SpeedCheck-pistes. Super leuk voor kinderen ook dus! Een andere tocht die je absoluut een keer geskied moet hebben, is de Höhenmeter-Fresser-Runde in Mayrhofen. Let wel op, want het is niet de makkelijkste tocht en enige ski-ervaring is zeker vereist. Je overbrugt ruim 14.000 hoogtemeters tijdens deze route én skiet de beruchte Harakiri met een hellingspercentage van 78%. Wil je het hogerop zoeken? Ski dan de Gletscherrunde over de eeuwige sneeuw van de Hintertuxer Gletscher.

Skiën op de Ahorn met familie in het Zillertal
© Zillertal Tourismus, Christoph Johann

5. Sneeuwzekerheid gegarandeerd

Je hebt de naam al een paar keer voorbij zien komen hierboven: de Hintertuxer Gletscher. Door de aanwezigheid van deze gletsjer ben je ervan gegarandeerd dat er sneeuw ligt tijdens je vakantie in het voorjaar. De pistes reiken hier tot een hoogt van 3250 meter, waardoor je je over de sneeuwzekerheid in elk geval geen zorgen hoeft te maken. En omdat de verbinding tussen de gebieden onderling zo goed is, kun je ook ’s ochtends in een van de andere gebieden skiën en ’s middags de hoogte en kou opzoeken op de gletsjer.

6. Je kunt ook nog leuke activiteiten doen naast de pistes

Een wintersport in de lente in het Zillertal is leuk voor iedereen. Ook voor niet-skiërs, want ook buiten de piste kun je je prima vermaken. Maak bijvoorbeeld eens een winterwandeling door de prachtige witte wereld van het Zillertal. Ver weg van de drukte geniet je van de mooiste uitzichten, stilte en vooral van de natuur. Bij Ginzling vind je zelfs een wandelroute die geschikt is voor kinderen. Daarnaast is ook een bezoekje aan het Natur Eis Palast op de Hintertuxer Gletscher een absolute aanrader. Stap in de wereld van gletsjers en ijs en bekijk de mooiste ijssculpturen. Oh, en zeker niet te vergeten: ga eens rodelen! Dit kan natuurlijk niet ontbreken tijdens je wintersport. In het Zillertal ligt zo’n 45 km aan rodelbanen, waarvan 28 km verlicht is. Kortom, genoeg te doen dus!

Wintersport met kinderen in het Zillertal
© Zillertal Tourismus, Tom Klocker

7. Het is niet meer zo druk

Een van de grootste voordelen van een wintersport in de lente is misschien wel de rust. De meeste mensen gaan in de kerst- en/of voorjaarsvakantie, waardoor het in de weken daarna heerlijk stil is op de pistes. Lange wachtrijen bij de lift zijn dus een uitzondering en voor je lunch hoef je niet uren te zoeken naar een plekje op het terras. Bovendien heb je alle ruimte op de pistes en kun je dus lekker je gang gaan zonder met al te veel mensen rekening te moeten houden. Heerlijk toch?! Als je hiermee je vrienden niet hebt overgehaald om binnenkort nog een paar dagen op wintersport te gaan, weten wij het ook niet meer…

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zillertal Tourismus.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in