Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Pixabay

5.700 flessen Jägermeister gestolen

Wintersportredacteur

Ja, je leest het goed. Afgelopen weekend hebben dieven 5.700 flessen Jägermeister gestolen. Dat gebeurde in het Duitse dorp Braunschweig. De flessen werden met trailer en al uit de haven van het dorp gestolen.

Jägermeister

Jägermeister is niet meer weg te denken uit de wintersport. De kruidenlikeur is van velen een favoriet drankje in de après-ski. Sommigen drinken het als een shotje tussen het bier, anderen kiezen toch liever voor de Jägerbomb. Het drankje wordt in Wolfenbüttel in Duitsland gemaakt, niet ver van de plek waar de flessen zijn gestolen.

Trailer ook gestolen

De flessen stonden afgelopen weekend op een trailer in de haven van Braunschweig. Ze zaten verpakt in 950 dozen van zes. De dieven hebben de dozen niet één voor één uitgeladen. Nee, ze hebben gewoon de hele trailer gestolen. Ze hebben niet spontaan bedacht dat ze de flessen wilden stelen toen ze er langs liepen. Ze moesten de trailer namelijk met een geschikte auto wegslepen. De schade is dus niet alleen de gestolen flessen, maar ook de gestolen trailer. De waarde van de trailer is nog niet bekend, maar de gestolen Jägermeister had een waarde van ongeveer €50.000,-.

 

Onderzoek

De politie doet op dit moment onderzoek naar de diefstal. Helaas hebben ze nog geen goed nieuws kunnen brengen. Ze hebben de trailer nog niet gevonden en ze hebben ook nog geen tips gekregen. Wij hopen dat ze de daders snel pakken en dat de schade beperkt kan worden.

Jägerbomb

Voor de Jägerbomb-liefhebbers onder ons hebben we nog wat leuks. Hieronder lees je meer over de Jägerbomb en hoe je hem zelf maakt. Verder vind je er ook nog een lijstje met de 10 lekkerste drankjes op de piste en daarnaast.

Typisch wintersportdrankje: Jägerbomb

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in