Nieuwsalert per mail ontvangen

46.000 indoor afdalingen voor downhill Dave

“Downhill Dave” zoals iedereen hem noemt, heeft een verbazingwekkende 46.008 skiafdalingen erop zitten. Dit terwijl hij nog nooit sneeuw buiten Manchester heeft gezien. Daarnaast heeft hij in de drieënhalf jaar dat hij skiet pas één keer in de buitenlucht geskied. De rest van zijn afdalingen maakt de man in het Manchester’s Chill Factore indoor snowcenter.

Dave Knowles is 57 jaar oud en werkt als taxichauffeur in de buurt van het skicentrum. Hij is echter de meeste tijd te vinden in het skicentrum. Dave is elke dag te vinden op de piste en heeft alleen één keer in de twee weken op zondag een rustdag. Naast dat hij elke dag in de sneeuw staat, doet hij doordeweeks meestal twee sessies van drie uur in plaats van één. Doordat Dave dit al drieënhalf jaar doet en gemiddeld elke uur 18 keer afdaalt, staat de teller nu op 46.000 afdalingen.

Dit komt neer op meer dan 8000 kilometer aan piste. Dat is een behoorlijke prestatie, als je bedenkt dat hij dit in drieënhalf jaar tijd heeft bereikt, en nog nooit ergens ander heeft geskied dan de Chill Factore in Manchester. Dit zou dezelfde afstand zijn als een vliegstrip van Amsterdam naar Las Vegas, of 100 keer de Mount Everest afskiën.

Ooit wil Dave zeker nog naar een groot skigebied om op ‘echte’ sneeuw te skiën. Maar tot die tijd kan je hem dagelijks in de Manchester skihal vinden.

Bron: InTheSnow.com

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in