Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

2500 huishoudens in Osttirol zonder elektriciteit door sneeuwval

Wintersportredacteur

Of het een beetje sneeuwt in de Alpen? Jazeker! Het sneeuwt als een malle op dit moment. De grote hoeveelheden verse sneeuw in korte tijd zorgen voor fantastische plaatjes, maar ook voor chaos.

Chaos op de wegen

De Oostenrijkse en Zuid-Tiroler kranten stonden vanochtend vol met sneeuwberichten. Het is chaos op de wegen. Op verschillende plekken raakten automobilisten van de weg. Ook zijn enkele wegen afgesloten en geldt er op sommige plaatsen een sneeuwkettingenplicht.

Huishoudens zonder elektriciteit in Osttirol

In Osttirol is de hevige sneeuwval merkbaar. Er zitten op dit moment 2500 huishoudens zonder elektriciteit. Met name het Villgratental en Lesachtal zijn getroffen. Het Villgratental is op dit moment ook afgesloten. De oorzaak dat de huishoudens zonder elektriciteit zitten, komt met name door omgevallen bomen. Door de zware sneeuwbelasting op de bomen vielen deze op elektriciteitskabels. Ook is er een pijpleiding beschadigt.

Lees ook: Kinderen in Karinthië hebben vandaag sneeuwvrij

Osttirol vraagt versterking aan Noord-Tirol

De brandweer in Osttirol heeft het druk. De 5 eenheden zijn de hele nacht druk bezig geweest met het vrijmaken van wegen en het weghalen van bomen. Er zijn 6 eenheden versterking uit Noord-Tirol gevraagd. Echter zijn er in Noord-Tirol rond Innsbruck ook enkele omgevallen bomen of bomen die dreigen om te vallen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in