Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

12 veelgemaakte fouten door wintersporters

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Nee, het gaat op wintersport echt niet altijd van een leien dakje. Er worden heel wat foutjes gemaakt, de ene met grotere gevolgen dan de andere. Lees ze maar, je herkent zeker de meeste fouten. En misschien niet eens bij jezelf, maar eerder bij een ander. Want er zit altijd wel iemand in je skigroep die dit soort fouten altijd maakt. 

1. Telefoon uit de skilift laten vallen

Je bent heerlijk een week skiën met je vrienden, of met je familie. Dan is het toch leuk om tussendoor even een foto op Instagram of Facebook te posten. Een handig moment waarop je de meeste tijd daarvoor hebt is dan in de skilift. Ongevaarlijk is dat echter niet…. Dan ligt je telefoon ineens 5 meter onder je, op een piste waar tientallen mensen overheen skiën. Of erger nog, op een plek waar je nooit van je leven bij komt.

2. Skipas in verkeerde jas laten zitten

Het is ineens veel warmer dan gister en na lang nagedacht te hebben, besluit je op het laatste moment toch maar om je dunne jas aan te doen. Omdat de hele groep al lang staat te wachten, denk je er niet aan om je skipas even in de goede jaszak te doen. Ja, dan sta je bij de lift toch even stom te kijken. En de rest van de groep ook trouwens.

3. Verkeerde ski’s meenemen

Je bent lekker wezen lunchen en iedereen weet dat je altijd net iets te veel eet van de Oostenrijkse keuken. Met een vol gevoel denk je dat je er weer helemaal tegenaan kunt en pak je vol zelfvertrouwen je ski’s. Totdat een van je vrienden (of jijzelf) zich afvraagt of je vanmorgen geen andere ski’s had. Oeps! Misschien de volgende keer even je ski’s op een plek zetten die je goed kunt onthouden.

4. Iets in de skilift laten liggen

De gondel is een spannende lift, want je moet op tijd je ski’s/ snowboard in het bakje zetten en instappen. Dan zit je in de lift met 7 anderen en begin je het warm te krijgen en gaat het ene na het andere uit. Je moet er dan boven dus wel alert op zijn dat je ook daadwerkelijk alles weer meeneemt. Niet zo fijn als je net door de drukte heen bent en beseft dat je handschoen of misschien zelfs wel je stokken nog in de lift liggen.

5. Te koud of te warm aankleden

Vanuit het appartement is het heel moeilijk om te bepalen of het nou warm of koud is. Je kan op het balkon gaan staan, maar dat zijn bij verre na niet de omstandigheden waarin je jezelf de hele dag bevindt. Dan doe je maar voor de zekerheid nog een pully aan toch? Niet altijd de beste oplossing want de kans dat je uit je skipak zweet is sterk aanwezig. Tip: rugzak op je rug!

6. Achter de verkeerde persoon aan skiën

Op de piste ben je lekker bezig met je eigen bochten draaien, en het kan zijn dat je hierdoor de reisleider van je groep uit het oog verliest. Maar hee, daar is iemand met een zwarte broek en roze jas! Met volle overtuiging ski je achter hem aan en kom je er vervolgens bij de lift achter dat je hem helemaal niet kent.

7. De laatste lift missen

Je bent een hele dag tochten aan het skiën en zit in de zon te genieten van je welverdiende biertje. Tot je schrik zie je hoe laat het is en dat je dus nooit de lift gaat halen die je naar je dalafdaling brengt. Ach ja we zijn op vakantie dus geen stress. We bestellen gewoon nog een biertje en pakken die skibus naar huis wel. En anders de taxi…

8. De afslag missen

Om iedereen lekker zijn eigen tempo te laten skiën hebben jullie voor het gemak maar afgesproken bij de lift. Je moet alleen bij de splitsing links aanhouden en daarna alleen maar rechts blijven. Je bent op de goede weg om als eerste beneden te zijn, je moest toch elke keer rechts aanhouden. Toch, of niet? Niet dus.

9. Uit de lift vallen

Pff die pannenkoekenlift ook…. Super vervelend als je al naar voren glijdt en die ene schok komt nog. Sta je net achterom te kijken om je vriend uit te lachen wanneer hij valt, ga je zelf onderuit. En ook bij het uitstappen van de stoeltjeslift kan er heel wat misgaan. Het afzetten gaat misschien niet zo goed, dus pak je je buurman maar vast. Die rekent daar natuurlijk niet op en samen liggen jullie dan ook snel op de grond. Wat fijn is, is dat iedereen bovenaan op zijn maatjes staat te wachten. Veel pottenkijkers dus.

10. Na een lange reis meteen aan (te) veel drank

Geen goed idee. De shotjes slaan namelijk razendsnel in en ook het bier is niet van water. Grote kans dat je te snel te diep in het glaasje gekeken hebt. En dan sta je dus je eerste dag wintersport met een kater op de piste.

11. Skischoenen in de kou laten staan

Ik denk dat er heel weinig mensen zijn die opstaan met een ochtendhumeur op de skivakantie. Maar als je erachter komt dat je gisteravond na de après-ski je schoenen buiten hebt laten staan, zijn er denk ik weinig mensen die zonder ochtendhumeur de dag beginnen. De kans dat je voeten in koude schoenen opwarmen tijdens het skiën is namelijk vrij klein en erger nog, je krijgt ze niet eens aan.

12. Verkeerde bril meegenomen

Het was toen je vanochtend opstond nog zo mooi weer, maar het is nu ineens bewolkt en het sneeuw. Lekker dan, met die donkere glazen zie je helemaal geen diepte meer. Had je nou toch maar de bril met de lichte lens meegenomen. Nu is het alsof je met je ogen dicht moet skiën. Top, met al die buckels.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in