Nieuwsalert per mail ontvangen

11 uitspraken die je nooit hoort tijdens de wintersport

Wintersportredacteur

Dat skiën de mooiste sport op aarde is, hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. Lekker met je familie en vrienden skiën, après-skiën en vooral volop genieten. En dat natuurlijk het liefst onder de strakblauwe lucht met een stralend zonnetje. Vorige maand schreven we al over 12 typisch Nederlandse wintersportuitspraken. Nu hebben we weer een mooi lijstje voor je geschreven, namelijk met uitspraken die je nooit hoort tijdens de wintersport.

1. Ik ga het liefst met een sleeplift.

Soms kan je helaas niet anders, maar je moet toegeven: er is niks comfortabels aan een sleeplift. Constant met aangespannen bovenbenen staan, vol in de wind en geen rust voor je voeten die het toch al zwaar hebben in die skischoenen.

2. Die dichte mist boven is echt heel fijn.

Je stapt met goed zicht beneden in de lift en onderweg naar boven zie je het al: het bovenste gedeelte van de piste en de lift kan je door de dichte mist niet meer zien. Dat wordt dus weer rustig aan naar beneden en zorgen dat je de splitsing niet mist. Daar gaat je snelheidsrecord…

3. Ik ben zo blij als ik koude tenen heb.

Eén van de grote nadelen aan skiën: koude tenen. Dus als je geen verwarmde zolen hebt, zit er niks anders op dan je koude tenen accepteren.

 

4. Laten we naar die lift gaan, daar is het lekker druk.

Lange rijen bij de lift vindt niemand fijn, want lang wachten voor de lift betekent minder tijd om te skiën. Dat is natuurlijk zonde, dus zorg voordat je weet welke liften in het gebied lekker rustig zijn. En ja, misschien moet je dan af en toe wel een sleeplift pakken in plaats van de comfortabele gondel.

5. Ik vind het echt vervelend als de zon schijnt.

Iemand die niet blij is als de zon schijnt, moet ik nog tegenkomen. Ik zit regelmatig en elke ochtend hoop ik toch het zonnetje te zien. Want ondanks dat ik altijd geniet van de wintersport, is het toch altijd net even meer genieten als de zon schijnt.

6. Deze schnapps smaken echt lekker.

Naast het nodige bier wordt tijdens de après-ski ook zo nu en dan een schnapps gedronken. Deze Oostenrijkse likeurtjes kan je in allerlei smaken bestellen, zoals peer, abrikoos en hazelnoot. Maar eigenlijk zijn ze allemaal even smerig. En toch blijven we ze bestellen…

7. Mijn skischoenen zitten zo lekker.

Je moet er wat voor over hebben om heerlijk een weekje te skiën. Gelukkig is skiën zo leuk, dat we het er graag voor over hebben om een hele dag op skischoenen te staan. Op dat gebied hebben snowboarders het toch wel een heel klein beetje beter getroffen met hun schoenen.

8. Ik houd er niet van om nog even een biertje te drinken tijdens de après-ski.

Als je aan skiën denkt, denk je automatisch ook aan après-skiën. En wie aan de après-ski denkt, denkt aan bier. Het hoort er nou eenmaal bij. Na een dag genieten op de pistes ga je nog even gezellig met z’n allen een biertje drinken om de dag in stijl af te sluiten.

9. Een net geprepareerde piste skiet echt niet fijn.

Het is het lekkerste gevoel tijdens de wintersport: skiën op een net geprepareerde piste. Voor sommige is het meer regel dan uitzondering om de eerste lift te pakken om zo de eerste sporen op de piste te maken. Wie geniet hier nou niet van?!

10. Er ligt echt te veel sneeuw hier.

Vorig jaar hebben we een top winter gehad. Er bleef maar sneeuw vallen. Je liep vaak al door het dorp naar de lift langs een muur van sneeuw. Een beter wintersportbeeld bestaat bijna niet.

11. Ik wil niet te vaak op wintersport.

Je kan nooit te vaak op wintersport gaan, dat kan iedere wintersporter bevestigen. Hoe meer in de sneeuw, hoe beter. Ik heb net de eerste twee weken in de bergen erop zitten en kijk nu alweer uit naar mijn volgende tripje.

Nog een lijstje

Het lijstje hierboven is natuurlijk een beetje gekkigheid. We hebben ook een serieus lijstje gemaakt: namelijk een afspeellijst met de beste après-ski hits aller tijden. In het artikel hieronder vind je de afspeellijst met meer dan 250 nummers. Met ruim 14 uur luisterplezier hoef je je geen moment te vervelen tijdens je reis naar de Alpen.

‘Beste Après-Ski Hits Aller Tijden’ Spotify playlist

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in