Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Uitspraken die je nooit hoort tijdens de wintersport

Wintersportredacteur

Dat skiën de mooiste sport op aarde is, hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. Zeker in deze tijd missen we het meer dan ooit. Lekker met je familie en vrienden skiën en vooral volop genieten. Een tijdje geleden schreven we over 12 typisch Nederlandse wintersportuitspraken. Nu hebben we weer een mooi lijstje voor je gemaakt, namelijk met uitspraken die je nooit hoort tijdens de wintersport. Eens?

1. Ik ga het liefst met een sleeplift

Soms kan het helaas niet anders, maar je moet toegeven: er is niks comfortabels aan een sleeplift. Constant met aangespannen bovenbenen staan, vol in de wind en geen rust voor je voeten die het toch al zwaar hebben in die skischoenen.

2. Die dichte mist boven is echt heel fijn

Je stapt met goed zicht beneden in de lift, maar onderweg naar boven zie je het al. Het bovenste gedeelte van de piste en de lift kun je door de dichte mist niet meer zien. Dat wordt dus weer rustig aan naar beneden en zorgen dat je de splitsing niet mist. Daar gaat je snelheidsrecord…

3. Ik ben zo blij dat ik koude tenen heb

Eén van de grote nadelen aan skiën: koude tenen. Dus als je geen verwarmde zolen hebt, zit er niks anders op dan je koude tenen accepteren.

4. Laten we naar die lift gaan, daar is het lekker druk

Lange rijen bij de lift vindt niemand fijn, want lang wachten voor de lift betekent minder tijd om te skiën. Dat is natuurlijk zonde, dus zorg ervoor dat je weet welke liften in het gebied lekker rustig zijn. En ja, misschien moet je dan af en toe wel een sleeplift pakken in plaats van die comfortabele gondel.

5. Ik vind het echt vervelend als de zon schijnt

Iemand die niet blij is als de zon schijnt, moet ik nog tegenkomen. Niks is fijner, toch?!

6. Deze Schnapps smaakt echt lekker

Après-ski zonder Schnapps is geen après-ski. Eigenlijk zijn ze allemaal even smerig. En toch blijven we ze bestellen…

>>> Deze 10 Schnapps moet je geproefd hebben

7. Mijn skischoenen zitten zo lekker

Je moet er wat voor over hebben om heerlijk een weekje te skiën. Gelukkig is skiën zo leuk, dat we die skischoenen maar gewoon accepteren.

8. Ik houd er niet van om nog even een biertje te drinken in de après-ski

Als je aan skiën denkt, denk je automatisch ook aan après-skiën. En wie aan de après-ski denkt, denkt aan bier. Het hoort er nou eenmaal bij. Na een dag genieten op de pistes ga je nog even gezellig met z’n allen een biertje drinken om de dag af te sluiten.

9. Een vers geprepareerde piste skiet echt niet fijn

Het is het lekkerste gevoel tijdens de wintersport: skiën op een vers geprepareerde piste. Voor sommige is het meer regel dan uitzondering om de eerste lift te pakken en de eerste sporen op de piste te maken. Wie geniet hier nou niet van?!

10. Er ligt echt teveel sneeuw hier

Dat gevoel wanneer je door het dorp naar de lift loopt langs een muur van sneeuw… Een beter wintersportbeeld bestaat bijna niet.

11. Ik wil niet te vaak op wintersport

Je kunt nooit te vaak op wintersport gaan, dat kan iedere wintersporter bevestigen. Hoe meer in de sneeuw, hoe beter.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in