Nieuwsalert per mail ontvangen

10 dingen die je niet gaat missen aan de zomer

Het is juli, het is lekker weer en we genieten van de warme temperaturen. Wat is die zomer toch heerlijk! Maar als wintersportfanaten hebben wij toch liever de winter. Waarom? Omdat er ook heel veel dingen aan de zomer niet zo leuk zijn. Wij hebben er hier 10 die je niet gaat missen aan de zomer.

1. Muggen

Met stip op nummer 1: muggen. Wat kunnen deze zoemende krengen je leven vergallen. En niet alleen overdag in het bos of ‘s avonds tijdens de barbecue, maar vooral ‘s nachts. Je kunt soms uren zoeken naar de vliegende klerelijers om vervolgens zonder succes weer gaan proberen te slapen. Zodra je dan het licht uitdoet om je welverdiende nachtrust te nemen beginnen de koningen van verstoppertje spelen alweer te zoemen.

2. Zweten vanuit het niets

In ons kikkerlandje klagen we vaak dat het te koud is. Terecht ook. Maar wanneer klagen we nog veel meer? Juist: als het te warm is. Dat is zoveel vervelender. Op kou kun je jezelf kleden, maar op die benauwde hitte niet. Zelfs in je onderbroek zweet je nog zonder dat je wat doet met die Nederlandse vochtige hitte. Bah! En dan moet je ook nog die metro in!

3. Boodschappen doen

Aan de ene kant is boodschappen doen als het warm weer is heerlijk. Het is immers altijd lekker cool in de supermarkt. Aan de andere kant is boodschappen doen in de zomer helemaal niet chill. Als het buiten lekker warm is denken mensen namelijk dat het geoorloofd is om in hun badkleding boodschappen te doen. Op zich geen probleem. Helaas zijn het juist die mensen die altijd tegen je aan lopen met hun bezwete lichaam. Geloof me, tegen iemand aanlopen in de après-ski is een veel fijner gevoel.

4. Elke dag scheren

Voornamelijk als vrouw is de zomer zeer arbeidsintensief. Je kunt immers niet met ongeschoren benen de straat op. In de winter kun je de stoppeltjes op je benen nog wel verhullen, maar in de zomer heb je die kans niet. Er zit dus niets anders op dan elke dag te scheren.

5. Wespen

Over muggen hebben we het al gehad. Toch wordt de grootste irritatie overdag door een ander dier veroorzaakt: de wesp. Of je nou bier drinkt, een ijsje eten of gewoon je boek leest, de duivelse vliegbeesten weten je altijd te vinden. Er zit maar een ding op: wegrennen. Dat levert hilarische beelden op, maar man wat zijn de beesten vervelend. Wat ben je blij als de zomer voorbij is en de beesten verdwijnen!

 

6. Overal zand

Je gaat een keertje naar het strand en vervolgens vind je de daarna nog steeds overal zand. In de auto, in de douche, in je kleren, in je tas, in je iPhone en nog veel erger: in je bed. Een dagje strand is genoeg voor drie weken zandplezier. Geef mij maar sneeuw. Een flinke val kan weliswaar voor een natte onderbroek zorgen, maar die is na een halfuurtje opwarmen in het bergrestaurant weer droog. Bovendien schuurt sneeuw ook veel minder.

7. Zonnebrand smeren

Ga je de piste op? Dan ben je binnen een minuut klaar met het insmeren van je gezicht. Verlaat je in de zomer het huis, dan ben je eerst een halfuur aan het smeren. En dan nog is er altijd is wat je vergeet of waar je niet bij kan.

8. De temperatuur in de auto

Als de auto net even 5 minuten in de zon staat is het al gebeurd. De temperatuur in de auto is opgelopen tot meer dan 60 graden Celsius. Voordat je weer op pad kunt moet je dan eerst 10 minuten die auto laten doorwaaien, anders is er geen houden aan. En het stuur vastpakken? Succes zonder handschoenen. Zitten met een korte broek op lederen bekleding? Ook daar houd je brandwonden aan over. Ik ga liever een minuutje ijs krabben.

9. Bikiniproof zijn

Bij de zomer hoort natuurlijk de bikini. Heerlijk luieren op het terras, lekker zwemmen of gewoon op je handdoek liggen doe je in het kledingstuk. Die kun je echter niet zomaar aan. Daarvoor moet je lichaam wel bikiniproof zijn. Dat betekent urenlang in de sportschool, om de dag hardlopen en op je eten letten. Doe mij maar dat skipak, daar maakt een kilootje meer niet uit en kun je gerust een biertje extra nemen.

10. Vastplakken aan meubels

Heerlijk, die korte broeken, rokjes en hemdjes. Behalve dan als je ergens wilt gaan zitten. Het zitten is het probleem niet, maar het opstaan wel. Je huid blijft overal aan plakken. Vooral aan die plastic stoelen op het terras. En dat is een uiterst naar gevoel. Een echte oplossing is er niet, want je kunt bij 30 graden lastig je trui aandoen en uiteindelijk wil je toch wel even zitten.

Kortom: de zomer kan het best zo snel mogelijk voorbij zijn. Laat die winter maar komen! 😃

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in