Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zo’n 10 meter sneeuw in Fonna Glacier Ski Resort, voorbereidingen skiseizoen gestart

Fjordskien Fonna Glacier Ski Resort

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Een skigebied waar zeker genoeg sneeuw ligt, is Fonna Glacier Ski Resort in Noorwegen. Dit zomerskigebied is in de winter altijd gesloten, omdat er te veel sneeuw valt. Ook dit winterseizoen heeft het hier weer flink gedumpt, er ligt nu zo’n 6 tot 10 meter sneeuw. De liften zijn ingesneeuwd en het prepareren voor het nieuwe skiseizoen is begonnen.

Start Fonna Glacier Ski Resort: mei

In Fonna Glacier Ski Resort moet er letterlijk gewacht worden tot de lente voordat er geskied kan worden. Het kleine skigebied in Noorwegen krijgt jaarlijks zo veel sneeuw, dat skiën in de winter niet mogelijk is. In de winter ligt er simpelweg te veel sneeuw om de gletsjer te kunnen bereiken. Pas rond mei is de toegangsweg sneeuwvrij gemaakt voor de wintersporters. In de winter kun je de gletsjer alleen bereiken met een helikopter.

Voorbereidingen gestart

Inmiddels zijn er grote kranen aangekomen in het Fonna Glacier Ski Resort om de skiliften uit te graven. Dit moet gedaan worden, omdat de liften eerst nog geïnspecteerd worden voor de start van het skiseizoen. De inspectie wordt vaak gedaan in april/mei. Over het algemeen vallen er geen gigantische hoeveelheden sneeuw meer na februari/maart en daarom is het uitgraven begonnen. Op dit moment ligt er al zo’n 6 tot 10 meter sneeuw in het skigebied.

Skiseizoen 2024 op de gletsjer in Noorwegen

Zoals het er nu uitziet ligt er genoeg sneeuw om in mei tot juli te kunnen openen. Als de voorspelde sneeuw voor de komende dagen valt, dan kan het seizoen tot augustus duren op de gletsjer. In 2020 begon het in maart nog eens hevig te sneeuwen in het skigebied. Toen is een maximale sneeuwdikte van zo’n 16 meter gemeten eind mei.

Skiën in de zomer

Benieuwd naar nog meer skigebieden die alleen in de zomer geopend zijn? Wellicht leuk voor je volgende trip in de zomervakantie! › Skiën in de zomer: hier kan het

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in