Nieuwsalert per mail ontvangen

Zomerskien op de Hintertuxer Gletsjer!

De zomer begint en mensen gaan genieten van de zon. Sommigen gaan naar het zuiden om de zon daar op te zoeken en anderen gaan de bergen in. Toch is skiën waarschijnlijk niet het eerste waar een mens aan denkt in de zomer. Ondanks dit gegeven wil ik jullie in dit artikel deel laten nemen in mijn geweldige ervaringen op het gebied van zomerskien.

 

Een gletsjer waar je in de zomer kan skien is de Hintertuxer Gletsjer. De Hintertuxer Gletsjer is het enige skigebied in heel Oostenrijk waar 365 dagen in het jaar kan worden geskied. Dit skigebied gaat van 1500 m tot 3250 meter hoog en bieden in totaal 59 kilomter skiplezier aan. Omdat het nu speciaal om zomerskiën gaat, ligt de grens om te kunnen skien op 2.600 meter.

Hintertux gletsjerIk kan me voorstellen, dat mensen die dit lezen denken; Ja, maar ligt er dan wel genoeg sneeuw in juli of augustus? Het antwoord is ja, maar het is wel raadzaam om ’s morgens vroeg meteen de gondel om 8 uur te nemen. Je hebt te maken met hogere temperaturen en de zon staat de hele dag op de sneeuw te branden, waardoor papperige sneeuw aan het einde van de middag het resultaat is. Vroeg uit de veren is dus zeker een aanrader, zodat je kan genieten van mooi geprepareerde pistes.

Naast de kwaliteit van de sneeuw is het belangrijk om aan het begin van de dag te kijken wanneer de liften sluiten. ’s Winters is dit niet zo een aandachtspunt, omdat alle leeftijd gelijktijdig sluiten. In de zomer is dit anders en hebben de liften verschillende sluitingstijden. Hier kan het bijvoorbeeld zijn dat de “Olperer 1 en 2” al om 13.30 uur dicht gaan, omdat de aanliggende pistes de hele dag in de brandende zon liggen. Daarentegen blijft aan de schaduw kant de “2er Gefrorener Wand” open tot 16.15. De “Gletscherbus 1” of “8er Sommerberg”, “Gletscherbus 2” en “Gletscherbus 3” zijn gewoon de hele dag open.

Je ziet naast de vele wintersporters ook veel wandelaars op de Hintertux Gletsjer. Juist vanwege die wandelaars is het zomerskiën in Hintertux een leuke, maar ook bijzondere ervaring. Mensen in skipakken met helmen worden afgewisseld door mensen korte broeken, t-shirts en wandelschoenen. Over het algemeen zijn de pistes in de zomerperiode heel erg rustig. Het is dan ook de gelegenheid om je carvebochten te oefenen of je snelheid te testen. Het is niet zo dat het helemaal uitgestorven is, want de wedstrijdteams en opleidingen zijn in volle gang (racecamps en skileraaropleidingen). Ook dit zorgt weer voor een enorm gezellige sfeer.

Op 2600 Meter is het Tuxer Fernerhaus. Dit is in helemaal verbouwd en in de herfst van 2013 heropend. Hier kan heerlijk een hapje worden gegeten in het bergrestaurant of bij het “Wirtschaftshaus”. Ze hebben niet alleen aan mensen gedacht die hun eten daar kopen, maar ook aan degenen die hun eigen eten meenemen. De toegankelijkheid en bereikbaarheid voor alle doelgroepen is een onderdeel waar het gletsjer gebied zich onderscheidt. Hierbij kun je denken aan roltrappen, uitgebreide zitplaatsen, gratis WiFi en een sportzaak op 2.600 meter. Ben je vergeten je ski’s te wachten of te slijpen dan kan dit ter plekke geregeld worden.

Waarom ga ik zo graag skiën in de zomer in Hintertux?  Het is de combinatie van zomer en winter. In het dal zie je watervallen, bloemen, weides en de koeien. Het gevoel dat je in de gondel zit in je skipak terwijl alles om je heen zomer is, is heel bijzonder. Je ziet mensen vanuit de gondel wandelen en fietsen en jij hebt je skies bij je. Dit gevoel wordt helemaal versterkt wanneer je in de Gletscherbus 2 en 3 zit en de jaargetijden elkaar ziet kruizen.

Ik bind mijn ski’s weer onder en ga weer een aantal pistes nemen.

Hintertuxer Gletsjer wifi

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in