Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Zillertal Arena maakt coronamaatregelen winter 2020/2021 bekend

Wintersportredacteur

Het is zover, ook de Zillertal Arena heeft de coronamaatregelen voor de winter van 2020/2021 bekendgemaakt. Als je aankomend skiseizoen gaat skiën in Zell am Ziller, Gerlos, Hochkrimml of Wald-Königsleiten, dan moet je met het een en ander rekening houden. Benieuwd met wat? Een overzicht van de coronamaatregelen in de Zillertal Arena vind je in dit artikel.

Coronamaatregelen Zillertal Arena

De Zillertal Arena kijkt ontzettend uit naar aankomend skiseizoen. Dat gaat op 5 december 2020 van start. Om eventuele besmettingen met het coronavirus te voorkomen, heeft het skigebied coronamaatregelen opgesteld. Deze komen bovenop de door de overheid gestelde regels omtrent Covid-19. De lijst is aan verandering onderhevig, check dus voor je vertrekt altijd even de actuele status op de website van het skigebied.

Algemeen

Onder het motto ‘Happy & Safe’ heeft de Zillertal Arena de coronamaatregelen opgesteld voor aankomende winter. Verspreid in het skigebied kom je borden tegen met de op dat moment geldende regels. Uiteraard in verschillende talen. Ook zijn er voldoende middelen voor desinfectie aanwezig.

Mond- en neusbescherming

Je bent verplicht om mond- en neusbescherming te dragen in gesloten openbare ruimtes. Het gaat hier onder andere om de liftstations, in alle gondels en stoeltjesliften, in openbare toiletten, in skibussen, bij de kassa’s van de skiliften en in skidepots. Mond- en neusbescherming is toegestaan in de vorm van een mondkapje, buff, skimasker, bandana of buff. De mond en neus moeten volledig bedekt zijn. Wanneer je een skipas koopt, krijg je een buff die je hiervoor kunt gebruiken.

Skiliften en skibussen

Het dragen van mond- en neusbescherming is verplicht in skibussen, gondels en stoeltjesliften. De reistijd van alle gondels ligt onder de ‘kritische’ 15 minuten. Ventilatie is verplicht, raampjes moeten openblijven. Omdat iedereen mond- en neusbescherming draagt, kan de maximale capaciteit worden benut. Dus 6 personen in een 6-persoons gondel etcetera. Als het rustig is, worden de gondels niet vol gestopt.

Wachtrijen worden zo gecoördineerd, dat afstand houden mogelijk is. Daarnaast zullen de openingstijden van de liften ruimer zijn. Op die manier kan het skigebied een betere spreiding van het aantal personen realiseren.

Coronamaatregelen Zillertal Arena winter
Mascotte FUNty geeft aan dat je 1 meter afstand moet houden

Personeel

Al het personeel wordt wekelijks getest op Covid-19. Medewerkers die in direct contact komen met gasten, moeten een mondkapje dragen.

Contactloos betalen

Koop je skipas zo veel mogelijk contactloos. Om wachtrijen te voorkomen, biedt het skigebied de mogelijkheid om je skipas vooraf online te kopen. Heb je nog een oude liftpas? Je kunt hier online een nieuwe opladen, net zoals je met je OV-Chipkaart kunt doen. Skipassen kun je met behulp van een QR-code ophalen bij de ophaalstations bij alle dalstations in het skigebied. Ook staan er automaten waar je een skipas kunt kopen.

Berghutten, restaurants, skischolen, skiverhuur en après-ski

Deze informatie volgt later.

* Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de Oostenrijkse overheid zijn opgesteld. Bekijk hier het reisadvies.

Wintersport in de Zillertal Arena

De Zillertal Arena behoort al jaren tot de populairste skigebieden van wintersportend Nederland. Ook zelf komen wij er graag. Niet alleen vanwege de heerlijke pistes, maar ook vanwege de goede sfeer en gezellige dorpen. Het skigebied telt 143 km aan pistes en biedt voor ieder wat wils. Van pittige zwarte afdalingen tot heerlijk brede blauwe en rode pistes. Verspreid in het skigebied vind je allerlei fijne berghutten. Je kunt hier terecht voor XXXL Schnitzels, maar ook voor de lekkerste Kaiserschmarrn, burgers, Käsespätzle en ga zo maar door.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in