Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wintersporters plegen skipasfraude in de Zillertal Arena

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Een Duitse vader, moeder en zoon moesten zich vandaag in de rechtbank verantwoorden na een voorval in de Zillertal Arena. Waarom? Volgens de aanklacht vervalsten zij de leeftijd van de zoon om zo een goedkopere prijs te krijgen voor een seizoensskipas in het skigebied. De drie bekenden schuld.

Skipasfraude

Om een goedkopere prijs te krijgen voor de seizoenskipas van het skigebied Zillertal Arena heeft een Duitse arts zijn best gedaan. Hij heeft de geboortedatum van zijn 18-jarige zoon aangepast in een uittreksel uit het bevolkingsregister. Op deze manier zou de zoon nog steeds in aanmerking voor het jeugdtarief in de Zillertal Arena komen. Op het vervalste uittreksel stond 2004 als het geboortejaar van de zoon en niet 2003 zoals het werkelijk het geval is. Door deze wijziging heeft de familie zo’n € 290,- euro bespaard bij de aankoop van de skipas voor het skigebied. De familie werd aangeklaagd voor valsheid in geschrifte en oplichting. Volgens de rechter gaat het om een misdrijf waar maximaal drie jaar gevangenisstraf op staat. Daar had de arts vast niet over nagedacht.

Fout opgemerkt in het skigebied

Hoe deze wijziging van gegevens werd opgemerkt? De afgelopen jaren heeft de familie al vaker de wintersport doorgebracht in de Zillertal Arena. Hierdoor zijn de gegevens van de zoon dus ook al meerdere jaren opgeslagen. In de database was de werkelijke leeftijd van de zoon uit de familie geregistreerd.

Familie bekent de fraude

Inmiddels is de zaak voor de rechter gekomen en heeft de familie schuld bekend, zo meldt de ORF. De familie verklaarde dat ze geld wilden besparen. Alledrie de gezinsleden vertelden ook dat het hen spijt. De rechter heeft besloten dat de familie alleen een geldboete krijgt. De uitspraak: de vader moet een boete betalen van € 500,- en de moeder en zoon elk € 100,-.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in