Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wintersporters noodgedwongen lopend omhoog vanwege defecte lift

Wintersportredacteur

Een bijzondere situatie in het Zwitserse skigebied Flims Laax Falera. Twee dagen achter elkaar moesten wintersporters de berg zelf opklimmen om de volgende piste te bereiken. Vanwege een defecte stoeltjeslift was lopen noodzakelijk…

Lift in Flims Laax Falera defect

De stoeltjeslift Fuorcla was afgelopen weekend defect in het skigebied Flims Laax Falera. De lift viel zaterdag voor het eerst stil en daardoor zaten er enkele wintersporters vast in de lift. Een ander gevolg was dat de lift voor een tijdje niet meer startte. Hierdoor konden alle wintersporters in dit deel van het gebied niet verder. Bij de lift kun je namelijk niet zomaar afdalen, je moet een stukje de berg op om verder te kunnen skiën. Vanaf de Fuorcla lift (2118 meter) kun je alleen maar omhoog naar de Voralp (2570 meter) of naar de Crap Mesagn (2447 meter). Wintersporters hadden dus maar twee opties: of de berg oplopen óf wachten totdat het defect was verholpen.

Bizarre beelden

Een pistenbully werd ingezet om de zware spullen van de vakantiegangers en enkele mensen omhoog te brengen. Omdat er maar weinig plek was, kozen veel wintersporters ervoor om hun weg te voet voort te zetten. Een klim van minimaal 80 meter werd gestart om naar een volgende mogelijke afdaling te komen.

Compensatie

De eerste dag werd de technische storing bij de lift zo snel mogelijk opgelost. Zo’n anderhalf uur later ging de skilift weer normaal. Alle mensen die problemen hebben ervaren bij de lift, hebben een voucher gekregen.

Een dag later weer defect

Op dag één waren de problemen blijkbaar nog niet helemaal opgelost. Ook op zondag viel de Fuorcla skilift weer stil. Opnieuw moesten de wintersporters zelf de berg op klauteren. Deze keer bleef de lift de hele dag gesloten en dit zorgde voor veel ergernissen bij de vakantiegangers.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in