Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie

Wintersportboekingen gaan ontzettend hard: “Niet te lang wachten”

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Na een verloren wintersportseizoen kunnen wintersporters niet wachten om weer de sneeuw in te gaan. Nog een jaar overslaan lijkt geen optie, blijkt uit de wintersportboekingen. Die gaan erg hard. Zo hard, dat je niet te lang moet wachten met het boeken van je vakantie.

Het wintersportseizoen is nog maar net afgelopen (behalve op de gletsjers), maar voor de reisorganisaties is het alweer erg druk met de boekingen voor komend seizoen. ‘Een jaar niet geskied, is een jaar niet geleefd’, lijkt de Nederlandse wintersporter te denken. Wij spraken onder andere met Robert Flik van Summit Travel, die de run op wintersportvakanties bevestigt.

Interesse in wintersport boeken

Wij balen ontzettend dat we dit jaar niet hebben kunnen skiën en kijken ondanks dat de zomer voor de deur staat, ontzettend uit naar komende winter. Nu zijn wij natuurlijk extreem gek van wintersport, maar wij merken dat ook in onze privé-omgeving veel over aankomend skiseizoen gesproken wordt. Veel wintersporters om ons heen zijn bezig met de wintersport te boeken. Daarnaast zien we ook via de website dat veel mensen geïnteresseerd zijn in het boeken van de wintersport. Onze wintersport boeken pagina wordt bijvoorbeeld erg goed bezocht, net zoals de pagina’s over rustige wintersportweken en hotels aan de piste. De interesse is er dus, maar wordt er ook goed geboekt?

“Niet te lang wachten met boeken”

Robert Flik van Summit Travel laat weten dat het storm loopt met boekingen: “Het hoogseizoen begint links en rechts flink vol te zitten. We zitten nu qua boekingen op het niveau dat we normaal gesproken half juli zitten.” Mocht je dus nog niet geboekt hebben en wil je in het hoogseizoen naar de sneeuw, dan moet je er echt wel vaart achter zetten. Maar ook buiten het hoogseizoen gaat het hard met de boekingen. “Zeker als je met een groep op wintersport wilt komende winter, moet je niet te lang wachten met boeken”, aldus Flik.

Niet alleen Summit Travel merkt dat het hard gaat met de boekingen, maar ook particuliere verhuurders zien het in de boekingssystemen. De familie Pieters verhuurt meerdere vakantiechalets via Villaforyou en heeft voor de komende winter nog maar weinig plek: “In de vakantieperiodes is al vrijwel geen beschikbaarheid meer in onze chalets. De weken in het laagseizoen raken ook steeds voller. Mocht je nog wat willen boeken voor komende winter, dan zou ik aanraden dat snel te doen.”

Bekijk ook: Skiinformatie hoteltips

Positieve persconferentie weinig invloed

Je zou misschien verwachten dat de persconferentie van afgelopen dinsdag voor nog meer boekingen heeft gezorgd, maar volgens Flik is dat niet het geval: “Wij hebben geen extra piek gezien na de persconferentie zoals de reisaanbieders die zomervakanties aanbieden. Bij ons is de drukte al veel eerder begonnen.” Bij Summit Travel wordt achter de schermen nog steeds hard gewerkt om het aanbod op de website te vergroten. De komende weken komt er nog meer beschikbaar, maar het overgrote deel is al online. Flik voorspelt een druk wintersportseizoen in 2021/2022: “In heel veel weken zal het in de meeste dorpen barstensvol zijn. We zijn heel positief over de komende winter, als er geen hele gekke dingen zoals virusmutaties gebeuren.”

Annuleringsvoorwaarden

Om wintersporters risicovrij te laten boeken, hebben vrijwel alle reisaanbieders hun annuleringsvoorwaarden aangepast aan de huidige situatie. Zoals je hieronder ziet is dat ook bij Summit Travel het geval. Geldt code oranje voor een land, dan kun je bij de organisatie gratis annuleren. Wij gaan er echter vanuit dat we weer een prachtige wintersport kunnen vieren die we dit jaar gemist hebben en kijken nog even of we niet vast een extra weekendje kunnen inplannen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in