Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Wintersport 2021/2022 gratis annuleren: bij deze reisorganisaties kan het

Wintersportredacteur

Het gratis kunnen annuleren van een geboekte wintersport tijdens skiseizoen 2021/2022 is voor veel mensen ontzettend belangrijk. Het is logisch dat je door de huidige coronasituatie twijfels hebt over het wel of niet nu al boeken van je wintersport en daarom hebben we de annuleringsvoorwaarden van reisorganisaties eens onder de loep genomen. Wil jij alleen boeken met de garantie dat je de wintersport van 2021/2022 gratis kunt annuleren? Lees hier bij welke reisorganisaties dat kan.

Een wintersport voor skiseizoen 2021/2022 boeken, maar wel met de garantie dat je deze vanwege corona gratis kunt annuleren? Bij veel reisorganisaties kun je de skivakantie kosteloos annuleren. Net als voor het afgelopen skiseizoen zijn de voorwaarden ook voor de winter van 2021/2022 aangepast.

Wintersport 2021/2022 gratis annuleren

Corona heeft de wereld op z’n kop gezet. Bijna alles wat eerst vanzelfsprekend was, is nu vaak onzeker. Dat hebben we tijdens het afgelopen skiseizoen allemaal kunnen ervaren. Hoe lang die onzekerheid blijft is helaas niet duidelijk. Benieuwd bij welke reisorganisaties je de geboekte wintersport van skiseizoen 2021/2022 gratis kunt annuleren en hoe het zit met eventuele andere voorwaarden?

Corona Cashback: gratis annuleren bij Summit Travel

Reisorganisatie Summit Travel focust zich volledig op wintersportreizen naar de Alpen. Voor stellen en gezinnen, maar ook voor kleine of grote vriendengroepen en bedrijven. Summit Travel hanteert bij het boeken van de reis zeer soepele annuleringsvoorwaarden. Een wintersport boek je hier zonder financieel risico, omdat je de wintersport van 2021/2022 gratis kunt annuleren bij een negatief reisadvies (oranje/rood) of gesloten skigebied. Dankzij de corona cashback garantie krijg je al je geld terug en dus geen voucher. Daarnaast kun je veel accommodaties zonder opgaaf van redenen gratis annuleren tot zes weken voor vertrek (3 maanden bij groepsreizen) en is Summit Travel aangesloten bij de SGR en ANVR.

>>> Boek je wintersport bij Summit Travel vanaf € 214,- per persoon met skipas

Geldteruggarantie bij Sunweb

Sunweb biedt alle reizigers een geldteruggarantie als het reisadvies van je bestemming binnen twee weken voor vertrek door corona op rood of oranje komt te staan. De wintersport mag je dan gratis annuleren en je krijgt gegarandeerd al je geld terug. Zelfs als je de reis met een voucher hebt betaald. Binnen twee weken na annuleren krijg je je geld teruggestort. Naast de geldteruggarantie biedt Sunweb ook flexibel en gratis omruilen. Dit kan gratis tot zes weken voor vertrek of voor € 40,- p.p. tot twee weken voor vertrek. Sunweb is aangesloten bij de SGR en ANVR en dus loop je als consument geen eventueel financieel risico.

>>> Boek je wintersport voor 2021/2022 bij Sunweb vanaf € 119,- per persoon met skipas

Wintersport 2021/2022 gratis annuleren

Skichalets: je all inclusive wintersport gratis annuleren

Bij Skichalets ben je aan het juiste adres voor het boeken van een all inclusive wintersport in een prachtig chalet. Onder andere in skigebieden als Val Gardena, de Zillertal Arena, Ski Arlberg en Les Menuires. Aan alles is gedacht: van een goedgevulde koelkast tot hapjes voor bij de après-ski, drankjes en maaltijden. Mocht er code oranje of code rood voor de bestemming worden afgegeven, dan wordt de reis kosteloos geannuleerd en krijg je een voucher. De annulering vindt pas vanaf 48 uur voor vertrek plaats, omdat reisadviezen aan verandering onderhevig zijn.

>>> Boek een all inclusive chalet bij Skichalets vanaf € 525,- per persoon

Chalet.nl: wintersport gratis annuleren door corona

Kan de wintersport door corona niet doorgaan? En moet Chalet.nl de skivakantie door een oranje of rood reisadvies annuleren? Dan krijg je binnen twee weken gegarandeerd je geld teruggestort. Omdat reisadviezen dagelijks kunnen veranderen, vindt deze beoordeling plaats vanaf drie dagen voor aanvang van je wintersport en is het advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken leidend. Verandert het reisadvies tijdens de reis en besluit je eerder naar huis te gaan? Dan krijg je geld terug voor de niet genoten vakantiedagen. Wil je zelf annuleren, dan zijn de standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing. Chalet.nl is aangesloten bij de SGR en ANVR.

>>> Boek bij Chalet.nl vanaf € 210,- per accommodatie

Geld terug of kosteloos omboeken bij Villa for You

Afgelopen winter hebben we je kennis laten maken met de nieuwe reisorganisatie Villa for You. Zij bieden prachtige vakantiehuizen aan in verschillende Oostenrijkse skigebieden. Niet alleen voor een wintersport, maar ook voor een zomervakantie. Nieuw of niet, de annuleringsvoorwaarden van Villa for You zijn soepel. Zo heb je bij alle vakanties voor aankomende zomer en winter de Villa for You geld-terug-garantie én kun je kosteloos omboeken. Gratis annuleren kan alleen twee weken voor vertrek bij een oranje of rood reisadvies, mits het erop lijkt dat dit vlak voor vertrek nog positief kan veranderen. Ook kan dit als het reisadvies geldt voor het land waar je doorheen moet reizen of als je zelf woont in een oranje/rood gebied waardoor je niet mag reizen.

>>> Boek je vakantiehuis bij Villa for You vanaf € 444,- per accommodatie

Skiën tijdens Wintersport 2021/2022 gratis annuleren

TUI: verschillende garanties

Om jou zekerheid te bieden bij het boeken van de vakantie, biedt TUI allerlei garanties. De eerste is de flexibele omruilgarantie. Dit houdt in dat je tot 31 augustus 2021 de wintersport tot wel vier keer gratis mag omruilen. Afhankelijk van de situatie kan die datum worden bijgesteld. De tweede is de geld-terug-garantie. Als er door COVID-19 een negatief reisadvies wordt afgegeven en de reis daardoor wordt geannuleerd, krijg je je geld terug. Ook als je deze betaald hebt met een voucher. Verder is er nog de laagsteprijsgarantie en repatriëringsgarantie. TUI bood voorheen de Covid Care Service, maar die bestaat sinds 1 april niet meer. Je kunt nu tijdens het boekingsproces een reisverzekering met COVID dekking afsluiten voor reizen tussen 1 april en 31 oktober 2021. TUI is aangesloten bij de SGR en ANVR.

>>> Boek een wintersport bij TUI vanaf € 205,- per persoon met skipas

Gratis omboekservice bij de Jong Intra

Reisorganisatie De Jong Intra biedt allerlei soorten vakanties aan. Van wintersportreizen met de auto, bus of het vliegtuig tot riviercruises en kampeervakanties. Om de twijfels van boekers weg te nemen, biedt de Jong Intra drie garanties: zekerheid over de reis, zekerheid over de betaling en een gratis omboekservice op autovakanties en busreizen. Gratis omboeken kan tot vier weken voor vertrek, zonder opgaaf van redenen. De reisorganisatie is aangesloten bij de SGR en ANVR en als de reis door corona geannuleerd wordt, krijg je al je geld terug (geen voucher). Verandert het reisadvies negatief tijdens de vakantie? Dan is er de terughaal-garantie. Houd er wel rekening mee dat wanneer je een wintersport inclusief vlucht boekt, er de voorwaarden gelden van de gekozen luchtvaartmaatschappij.

>>> Bekijk hier het aanbod van de Jong Intra

Groep op wintersport

Landal Ski Life: omboekflexibiliteit

Een wintersport boeken op een vakantiepark? Daarvoor ben je bij Landal Ski Life aan het juiste adres. Op dit moment zijn de voorwaarden onder voorbehoud van toepassing. De reisorganisatie hoopt van harte dat ze niet van toepassing hoeven te zijn. Mocht de situatie niet veranderen, dan kun je de wintersport bij Landal gratis omboeken tot 28 dagen voor aankomst of gratis annuleren binnen 14 dagen na de boeking. Ook is er een extra omboekflexibiliteit tot één dag voor aankomst in het geval van een gesloten grens, negatief reisadvies of quarantaineplicht bij aankomst.

>>> Boek bij Landal vanaf € 209,- per accommodatie

Snowtrex: wintersport gratis annuleren tot 30 september

Ook bij Snowtrex kun je gratis annuleren, maar daar zitten wel bepaalde voorwaarden aan vast. Zo is dit mogelijk binnen vijf dagen na de boeking als de reis over meer dan 42 dagen plaatsvindt én tot 30 september 2021 (maximaal 14 dagen voor vertrek). Je krijgt dan gegarandeerd je geld terug. Daarnaast kun je gratis omboeken tot zes weken voor het begin van de reis, mits het gewenste alternatief beschikbaar is en de reisduur en het gezelschap hetzelfde blijft. Ook kun je gratis annuleren tot 10 dagen voor vertrek bij een negatief reisadvies of als de grenzen dicht zijn. Je krijgt dan al je geld terug. Snowtrex is aangesloten bij de SGR en ANVR.

>>> Boek bij Snowtrex vanaf € 69,- per persoon

BELANGRIJK: Reisorganisaties kunnen tussentijds veranderingen doorvoeren. Check altijd de actuele stand van zaken op de website van de reisorganisatie. Skiinformatie.nl is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in deze lijst.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in