Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wintersport in Tsjechië: 5 skigebieden op een rijtje

Skigebied SKIAREÁLU KLÍNOVEC: wintersport Tsjechië

© SKIAREÁLU KLÍNOVEC via https://klinovec.cz/

Wintersportredacteur

Een wintersport in Tsjechië is iets waar de meeste wintersporters niet meteen aan denken. Toch bieden de skigebieden in Tsjechië voldoende mogelijkheden voor een wintersport. De prijs voor accommodaties, maaltijden, drankjes en skipassen is een stuk lager dan in de Alpen. Daarnaast vind je hier goede lesfaciliteiten en tal van andere winterse activiteiten. Wil je graag op wintersport naar Tsjechië, maar weet je niet waarheen? Dit zijn vijf fijne skigebieden op een rijtje.

Wintersport in Tsjechië

Een wintersport in Tsjechië is heel anders dan een wintersport in de Alpen. Allereerst natuurlijk de taal en uitspraak van de skigebiednamen, maar ook het landschap en de cultuur. De skigebieden zijn over het algemeen niet groot, maar wel perfect voor prijsbewuste gezinnen en beginners. In alle rust kun je hier het skiën onder de knie krijgen en dat allemaal voor een aangename prijs. Ook qua hoogte zijn de skigebieden in Tsjechië heel anders. Een maximale hoogte tussen de 1100 en 1600 meter is hier heel gewoon. Dat zie je ook terug in het landschap. Het is heuvelachtig en je skiet veelal tussen de bomen.

1.  Cerná Hora – Pec

Met 44 km aan pistes is Cerná Hora – Pec het grootste skigebied van Tsjechië. De pistes zijn verdeeld over meerdere deelskigebieden en die zijn met een skibusverbinding aan elkaar verbonden. Ondanks dat deze skiregio in het Reuzengebergte ligt, reiken de pistes tot een maximale hoogte van 1603 meter. Cerná Hora – Pec biedt pistes voor alle niveaus en ook kun je hier in de avonduren van de pistes afdalen. Eén van de hoogtepunten vind je in deelskigebied Janske Lazne. Hier kun je afdalen van de langste piste in Tsjechië, deze is 3 km lang.

2. Spindleruv Mlyn

Eén van de meest bekende skigebieden in Tsjechië is Spindleruv Mlyn. Het gebied bestaat uit twee gedeeltes die aan weerszijden van het dorp liggen: Medvedin/Horni Misecky en Svaty Petr. Samen goed voor ruim 27 km aan pistes. Het merendeel van de afdalingen is rood, maar echt moeilijk wordt het hier nooit. De pistes van Spindleruv Mlyn reiken tot een maximale hoogte van 1235 meter.

3. Rokytnice nad Jizerou

Rokytnice nad Jizerou ligt in het meest westelijke gedeelte van het Reuzengebergte. Ondanks dat deze naam vrij groots klinkt, bereikt het skigebied een maximale hoogte van 1320 meter. Het gebied telt 21 km aan pistes en biedt voldoende mogelijkheden voor beginners en gevorderden. De omgeving is bosrijk, met een prachtige natuur. Naast skiën kun je hier ook goed langlaufen.

4. Klínovec

Klínovec ligt in het Tsjechische Ertsgebergte en bereikt een maximale hoogte van 1244 meter. Het skigebied telt ruim 29 km aan pistes en daarvan is rood en blauw bijna gelijk verdeeld. Maar liefst 90% van de pistes kan kunstmatig worden besneeuwd en dat maakt dat je hier ook prima kunt skiën als Koning Winter het laat afweten. Ook leuk: je kunt vanaf hier gratis met de skibus naar het nabijgelegen Duitse skigebied Fichtelberg.

5. Sněžka

De 1603 meter hoge Sněžka is de hoogste berg in Tsjechië. Deze rotsachtige piek ligt op de grens van Polen en Tsjechië, in een gebied dat ruim 30 hectare beslaat. Het skigebied telt iets meer dan 10 km aan pistes. Ideaal voor beginners en families met kinderen. Leuk om te weten: voordat de berg in 1823 haar naam kreeg, werd ze ook regelmatig sneeuwwitje genoemd.

Sneeuwzeker in Tsjechië

Ondanks de geringe hoogte, hoef je je geen zorgen te maken over de sneeuwzekerheid. Als moeder natuur het niet laat sneeuwen, zijn er altijd voldoende sneeuwkanonnen om het gat mee op te vullen. De skigebieden hebben de laatste jaren flink geïnvesteerd in sneeuwkanonnen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in