Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wintersluiting Großglockner Hochalpenstraße vanaf vandaag

Wintersportredacteur

Een ritje over de bekende Großglockner Hochalpenstraße kun je dit jaar niet meer maken. ORF meldt dat de weg vanaf 1 november 2023 gesloten is. De verse sneeuwval en het koufront zijn de reden voor deze beslissing. De Großglockner Hochalpenstraße is de gehele winter gesloten vanwege de sneeuw.

Wintersluiting Großglockner Hochalpenstraße

Elk jaar is de Großglockner Hochalpenstraße gesloten in de winter in verband met de grote hoeveelheid sneeuw die valt. De weg tussen Fusch (Pinzgau) en Heiligenblut (Kärinthie) is normalerwijs gesloten tussen midden november en maart/april – dit jaar is de wintersluiting dus iets eerder dan doorgaans. Dit komt door de dalende sneeuwgrens en sneeuwval die eraan komt.

Verse sneeuw in de Alpen

Na een milde oktober gaat het weer helemaal omslaan deze week in Oostenrijk. Gisteren begon het te sneeuwen, vandaag is er een kleine pauze, maar vanaf morgen gaat het weer los! De sneeuwgrens kan tot 1000 meter dalen en er komen tientallen centimeters verse sneeuw uit de lucht.

››› Lees hier het weerbericht

Webcams: zo is het nu

Snap je nu waarom de wintersluiting dit jaar iets eerder komt dan gepland? Het is echt al volledig winters op de bekende bergpas!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in