Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: veel wind en tot 80 cm sneeuw deze week in de Alpen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het is echt herfstig in de Alpenlanden en er is nog steeds een grote kans op veel sneeuw deze week. Afgelopen week hebben we al gezien dat de bergtoppen steeds witter kleuren en deze week wordt dit voortgezet. Er valt komende week veel neerslag in de Alpen en op hoogte valt dit in de vorm van sneeuw. Er is zelfs voor sommige delen van Oostenrijk een weerwaarschuwing afgegeven voor extreem weer.

Nog meer sneeuw op komst!

Momenteel trekt er een koufront over de Alpen dat voor veel neerslag en verse sneeuw zorgt. De sneeuw valt vandaag en morgen in alle wintersportlanden in de Alpen. De sneeuwgrens ligt eerst nog rond de 2200 meter, morgen kan de sneeuwgrens tijdelijk dalen tot zo’n 1500 meter. De komende twee dagen kunnen er in sommige gebieden tientallen centimeters vallen. Daaarna klaart het even op en vanaf donderdag staat er nog meer verse sneeuw op de planning.

Donderdag en vrijdag kan het zomaar écht winters worden, de sneeuwgrens daalt dan naar 1200-1500 meter en er wordt een flinke bak sneeuw voorspeld voor alle wintersportlanden. De totale sneeuwhoeveelheden deze week kunnen in enkele gebieden oplopen tot 80 centimeter. Ook in het weekend blijven de sneeuwkansen aanwezig. Is de eerste echte dump van deze winter in aantocht?

Voorspelde sneeuwhoeveelheden

Bereid je maar voor op veel sneeuwbeelden deze week! Dit zijn de voorspelde totaalhoeveelheden in enkele bekende gebieden:

Weerwaarschuwing: Oostenrijk

Vanaf vandaag steekt er een zuidelijk föhnwind op die voor windstoten boven de 100 kilometer per uur kan zorgen in delen van Noord- en Osttirol, Vorarlberg en Karinthië. Deze windstroom brengt veel neerslag met zich mee, vooral voor de zuidkant van de Alpenhoofdkam. Er is gewaarschuwd voor gemiddelde neerslaghoeveelheden tussen de 70 en 100 millimeter. Hierdoor kunnen onder andere modderstromen, aardverschuivingen en overstromingen plaatsvinden. GeoSphere Austria heeft een officiële waarschuwing afgegeven.

Natuurlijk houden we je in de loop van de week op de hoogte van de laatste veranderingen in de Alpenlanden! Zodra er veel sneeuw valt delen we updates uit de skigebieden. Laten we duimen dat de voorspelde sneeuw valt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in