Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Winterberg opent vanaf morgen eerste liften en pistes

Wintersportredacteur

Goed nieuws voor Duitse wintersporters. Inmiddels heeft ook de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen groen licht gegeven voor het openen van de skigebieden. Dit betekent dat Skiliftkarussell Winterberg vanaf morgen 9 maart haar eerste liften en pistes van het seizoen opent.

Winterberg weer open

Eindelijk is er goed nieuws voor het populairste skigebied van het Sauerland. Na maanden gesloten te zijn geweest, mogen de liften van Winterberg morgen eindelijk weer draaien. Morgenochtend opent het eerste deel, maar al snel zal het hele skigebied toegankelijk zijn. Uiteraard met strenge veiligheidsmaatregelen en ook is er een maximaal aantal bezoekers toegestaan.

Vooraf aanmelden

Iedereen die van plan is te gaan skiën in Winterberg, moet vooraf online laten weten wanneer en ook moet dan meteen de skipas worden aangeschaft. Het skigebied biedt alleen halve- en hele dagpassen aan. Alleen wintersporters met een geldige skipas krijgen toegang tot de liften en pistes. Voorlopig gaat het skigebied alleen overdag open. Over avondskiën (Flutlicht) wordt later beslist. Verwacht overigens geen gigantisch winters landschap. Alleen op de pistes ligt sneeuw, verder is alles groen.

Lees ook: Willingen ook weer open

Oranje reisadvies Duitsland

Helaas staat het reisadvies voor Duitsland nog altijd op oranje. Oftewel, alleen noodzakelijke reizen toegestaan. Een wintersportreis naar Winterberg of Willingen hoort daar helaas niet bij. Daarnaast heeft onze regering ons dringend verzocht voorlopig niet op vakantie naar het buitenland te gaan. Besluit je toch naar Duitsland te reizen, dan gelden er strenge inreis- en quarantaineregels.

priority_high

BELANGRIJK

LET OP: Voor actuele informatie over het coronavirus bezoek je de website van het RIVM. Wij berichten over het nieuws uit de wintersportlanden, maar geven geen advies.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in