Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Duitse skigebied Willingen opent maandag de pistes

Wintersportredacteur

Steeds meer skigebieden besluiten de deuren te sluiten en sommige skigebieden zijn zelfs helemaal niet open gegaan dit seizoen. Het wintersportseizoen lijkt dit jaar echt te zijn afgeschreven, maar daar heeft het skigebied Willingen geen boodschap aan. Vanaf aanstaande maandag openen de pistes in dit Duitse skigebied en wordt skiën mogelijk gemaakt.

Goed nieuws voor Duitse wintersporters vanuit het Sauerland. Niemand had er meer op gerekend, maar dankzij versoepelingen in de Duitse deelstaat Hessen heeft het skigebied besloten voor de eerste keer deze winter de pistes te openen en is het mogelijk om vanaf maandag te skiën.

Toch skiën dit seizoen

Hoewel er in Duitsland een lockdown is afgekondigd tenminste tot 28 maart en eigenlijk iedereen zich er al bij had neergelegd dat er voor een skivakantie gewacht moet worden tot volgend jaar, zijn ze in Willingen druk bezig de pistes te prepareren. Vanaf maandag zal het skigebied dagelijks van 08.30 tot 16.30 uur geopend zijn en staan er 16 kilometer aan piste, twee stoeltjesliften, een gondel en twee sleepliften gereed voor Duitse wintersporters die toch nog meters willen maken deze winter. Er gelden uiteraard nog steeds strenge maatregelen. Zo is het verplicht een FFP2-mondkapje te dragen in en bij de lift, in wachtrijen en bij de kassa, maar mag deze wel af tijdens het skiën. In de gondel mogen er maximaal twee personen buiten je huishouden mee in de cabine.

Oranje reisadvies voor Nederlanders

Voor Nederlanders geldt nog steeds een negatief reisadvies naar Duitsland. Het is nog altijd ‘code oranje’ en als je toch naar Duitsland wilt reizen, dan heb je te maken met een quarantaineplicht. De quarantaine mag op z’n vroegst na vijf dagen beëindigd worden mits je een negatieve corona-test kunt laten zien. Helaas zullen wij daardoor toch moeten wachten op het seizoen 2021/2022 voor we daar een dagje heen kunnen om te skiën.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in