Nieuwsalert per mail ontvangen

Winterberg, ideale bestemming voor beginners

Dit weekend waren de omstandigheden in Winterberg uitstekend. Alle liften en pistes waren geopend, de sneeuwcondities waren prima en er scheen een heerlijk zonnetje. Winterberg is daarmee zeker een aanrader, met name voor de beginnende wintersporters. Op een paar uurtjes rijden van Nederland kun je veel sneeuwpret hebben, eventueel zelfs voor een dagje. Weer eens wat anders dan een middagje in de sneeuwhal of een week in de Alpen.

Skigebied
De pistes in Winterberg zijn overwegend blauw. Ook zijn er enkele rode en twee zwarte pistes in het gebied. Voor beginners is het gebied absoluut groot genoeg. Er is veel variatie in pistes en toch is het een overzichtelijk gebied. De pistes worden goed onderhouden en besneeuwd door moderne sneeuwkanonnen.

Eerlijk is eerlijk, door het grote aantal vlakke, blauwe pistes is er weinig uitdaging voor de gevorderde wintersporter. Hoewel het een goed alternatief is voor een dagje naar een indoorhal, want dan is Winterberg toch een stuk groter en authentieker!

Naast de skipistes zijn er ook diverse andere wintersportmogelijkheden, zoals langlaufloipes en rodelbanen.

Betaalbare wintersport
In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Oostenrijkse skigebieden is Winterberg nog betaalbaar. Om te beginnen is de reis natuurlijk een stuk aantrekkelijker, want het is slechts 3.15 uur rijden vanaf Utrecht. Je bent er sneller en het kost ook nog eens een stuk minder.

Voor een liftpas in Oostenrijk betaal je al snel € 120,00 voor drie dagen skiën. In Winterberg daarentegen kosten een 3-daagse pas slechts € 64,00. Daarvoor krijg je een liftpas die je gewoon in je zak kan laten zitten en steeds meer gemoderniseerde (stoeltjes)liften.

Op de piste zijn diverse eettentjes te vinden waar je goed kunt lunchen met de bekende wintersport maaltijden, zoals Wiener Schnitzel, spaghetti Bolognese, grillwurstl en käsespätzle. Echter betaal je hier voor een spaghetti circa € 5,00 tot € 7,00, waar je in Oostenrijk soms wel € 9,00 tot € 13,00 betaalt.

In Winterberg zijn accommodaties te vinden in verschillende prijsklassen. De meest goedkope accommodaties vind je vaak in omliggende dorpen die zelf ook vaak over een klein skigebied beschikken. Als je met de auto naar Winterberg rijdt dan kun je daar ook eenvoudig parkeren. Bijvoorbeeld bij de Nederlandse skischool/skiverhuur/après-ski Der Brabander aan de kant van Winterberg centrum of op de rustigere parkeerplaats van Bremberg of Käppchen.

Meer info over het skigebied: Skiliftkarussell

Monique is de eigenaresse van Skileraar.eu/2Btravel.nl, waar ze opleidingen tot ski- of snowboardleraar organiseert. Wil je skileraar worden of snowboardleraar worden? Kijk dan op de website van 2Btravel.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in