Nieuwsalert per mail ontvangen

Winterbandentrends van 2014-2015

Het is weer zo ver, de winterperiode komt er aan en het winterbandenseizoen is in volle gang. Wat zijn nu de winterbandentrends van 2014/2015? Winterbanden.nl is op zoek gegaan naar de trends voor winterbanden voor het seizoen 2014/2015.

Vraag naar winterbanden
De afgelopen jaren is het gebruik van winterbanden enorm toegenomen. Naar schatting rijdt tussen de 30% en 50% van de automobilisten in Nederland op winterbanden. Wanneer we kijken naar de vraag naar winterbanden, valt op dat de winter van 2010/2011 een piekjaar was, mede veroorzaakt door de winterse weersomstandigheden en de verplichting van winterbanden in Duitsland. De jaren daarna is de vraag naar winterbanden een stuk minder geweest, maar was redelijk stabiel. Echter, de winterbanden die zijn gekocht in 2010/2011 zijn ondertussen aan vervanging toe, waardoor de verwachting is dat de vraag naar winterbanden weer zal stijgen.

trend winterbanden

 

Meer online verkopen
Hoewel de vraag naar winterbanden sinds het topjaar 2010/2011 is afgenomen, merkt Winterbanden.nl een stijging in de verkoop. Dit komt omdat er steeds vaker winterbanden via internet gekocht worden. De kwaliteit en service is net zo goed als bij een lokale dealer doordat er wordt samengewerkt met lokale garagebedrijven die eventueel voor de montage zorgen. Een groot voordeel van online shoppen is echter de prijs. Winterbanden zijn online een stuk voordeliger dan bij lokale dealers en het aanbod is een stuk groter. Steeds meer mensen zijn zich hiervan bewust en kopen daarom hun winterbanden via het internet.

Grotere vraag naar budget banden
Een andere opvallende trend, die hand in hand gaat met het online shoppen, is de stijgende vraag naar budget banden. Winterbanden.nl merkt een groeiende vraag naar budget banden. Deze banden hebben een prima prijs/kwaliteit verhouding en ook dit is iets wat steeds meer mensen beseffen. Door te kiezen voor goedkopere banden kunnen mensen toch besparen op hun winterbanden zonder er op veiligheid achteruit te gaan.

De meest opvallende trends voor winterbanden zijn momenteel de groeiende online verkoop van winterbanden en de vraag naar goede budgetbanden. Dit komt vooral doordat mensen willen besparen op winterbanden, maar niet aan veiligheid willen inboeten.


Winterbanden Image Banner 728 x 90

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in