Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skipas met gezichtsherkenning: in dit skigebied kan het

Wintersportredacteur

Skipas met gezichtsherkenning? Ja, we leven in 2022 en dat is mogelijk. In het Chinese skigebied Wanda Changbaishan International Resort werken ze met de modernste voorzieningen om het (wintersport)leven een stuk eenvoudiger te maken. De skipas met gezichtsherkenning is daar slechts een onderdeel van.

Moderne ontwikkeling: skipas met gezichtsherkenning

Wanda Changbaishan International Resort is vooruitstrevend als het gaat om moderne voorzieningen voor wintersporters. Het Chinese skigebied is vastberaden een belangrijke skibestemming te worden en heeft daarom allerlei ontwikkelingen doorgevoerd om de algehele wintersportervaring te vereenvoudigen. Onderdeel daarvan is de skipas met gezichtsherkenning. Afhankelijk van het type skipas dat je koopt, kan je geheel contactloos door de poortjes van de liften in het skigebied. Hoe dat precies in z’n werk gaat met helmen en skibrillen vragen we ons af, maar modern is het wel…

Of ook Europese skigebieden gaan werken met een dergelijk systeem is nog maar de vraag, al verschillende gebieden enkele jaren geleden wel begonnen andere manieren van skipasuitgave. Bijvoorbeeld door te testen of de skipas op de smartphone een goed werkend systeem zou kunnen zijn.

Nog meer moderniseringen

Niet alleen wordt er gewerkt met een skipas met gezichtsherkenning, ook zijn er andere stappen gezet in Wanda Changbaishan International Resort om de wintersportervaring te verbeteren. Zo is er een systeem opgezet waarbij gasten bij aankomst in het hotel direct kunnen inchecken, skipassen kunnen regelen en skimateriaal kunnen verkrijgen. Alle diensten inéén: snel en eenvoudig alles geregeld en op dezelfde plek beschikbaar.

Wanda Changbaishan International Resort

Het Wanda Changbaishan International Resort ligt in het noordoosten van China in het Changbai gebergte. Hier ligt zo’n 30 km aan pistes dat verdeeld is over ruim 40 verschillende afdalingen. Er zijn zeven skiliften, diverse hotels, restaurants, skischolen en allerlei faciliteiten voor kinderen. Het is een van de resorts die China tot een populaire skibestemming moet maken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in