Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Winterbanden vanaf vandaag weer verplicht in Frankrijk

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Naast Oostenrijk zijn winterbanden ook verplicht in Frankrijk. Het wetsvoorstel lag er al een tijdje, maar werd in 2019 opnieuw uitgesteld. Sinds 2021 is de kogel door de kerk. Vanaf toen zijn winterbanden of sneeuwkettingen ook in bepaalde Franse berggebieden verplicht van november tot eind maart. Dit is alles wat je wilt weten over de winterbandenplicht in Frankrijk.

Winterbanden verplicht in Frankrijk sinds 2021/2022

In 2021/2022 is het decreet voor de winterbandenplicht officieel gepubliceerd. De verplichting geldt sinds 1 november 2021. Daarbij zijn er nog een aantal bijzonderheden. Men spreekt in het decreet over winterbanden óf antislipvoorzieningen. Je mag er dus ook voor kiezen om sneeuwkettingen te dragen op de twee aangedreven autobanden. De Franse winterbandenplicht geldt jaarlijks van 1 november tot 31 maart. Op deze website staan om welke wegen het gaat.

Rijd nooit zonder winterbanden en sneeuwkettingen

Of er nu een verplichting voor winterbanden en sneeuwkettingen is in het land waar je doorheen rijdt of niet, we willen je aanraden om nooit zonder op wintersport te gaan. Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld voor rijden in winterse omstandigheden. De banden bieden meer grip én rijcomfort. Zomerbanden zijn in dit soort situaties levensgevaarlijk! Vergeet daarnaast ook geen sneeuwkettingen mee te nemen. Bij een flinke dump wil je niet onderaan een bergpas stil komen te staan, omdat je niet meer verder omhoog kunt rijden!

››› Tol in Frankrijk, zo zit het!
››› Nog winterbanden nodig? Deze winterbanden komen het beste uit de winterbandentest 2023!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in