Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Winter in juni: nog een laagje sneeuw voor de Alpen

Wintersportredacteur

De afgelopen dagen is er wéér sneeuw gevallen boven de 2500 meter in de Alpen. Op hoogte is het echt nog behoorlijk wit op de bergen. Zin in een duik in het winterse landschap? In dit blog heb ik een aantal actuele webcambeelden voor je op een rijtje gezet.

Nog een laagje verse sneeuw

Op hoogte is het nog steeds koud in de Alpen! De afgelopen twee dagen is er 20 centimeter gevallen op sommige plekken. Er lag nog de nodige sneeuw en dit sneeuwdek heeft nu weer een opfrisbeurt gehad. Het is een van de beste jaren om te zomerskiën. Enkele gletsjers zijn nog geopend voor de wintersporters die zin hebben in een winters dagje in de zomer. Zo kun je bijvoorbeeld skiën in Les 2 Alpes en Val d’Isère in Frankrijk, in Zermatt in Zwitserland, op de Hintertuxer Gletscher in Oostenrijk en de Stilfser Joch in Italië. Heb je het al eens overwogen om een dagje te skiën in je zomervakantie?

Witte landschappen op hoogte

Hoe het nu is op hoogte? Het lijkt echt nog februari in plaats van juni! Waar in de dalen de pistes weer veranderd zijn in groene hellingen is dat bij de toppen van sommige bergen nog niet zo. Dit zijn enkele webcams van hooggelegen plaatsen:

Lees ook:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in