Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Whistler Blackcomb, de eerste dagen!

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Op 3 november landde ik op het internationale vliegveld van Vancouver, om vanuit daar door te reizen naar respectievelijk Vancouver en Whistler. Na een paar dagen de toerist uithangen in Vancouver ben ik doorgereisd naar Whistler. Whistler ligt op ongeveer 120 kilometer van Vancouver. Een 2 uur durende rit over de zogenaamde ‘Sea to Sky Highway’ brengt me langs een aantal prachtig gelegen baaien, ruige bossen en besneeuwde bergtoppen. De weg voert langs een aantal kleine dorpjes en vlak voor Whistler ligt het eens zo landelijke dorp Squamish. Door de immense groei van Whistler is Squamish uitgegroeid tot ‘suburb’ van Whistler vol supermarkten, ski-en-fietsoutletwinkels en restaurants.

Vlak nadat we Squamish zijn gepasseerd zie ik het bord ‘Whistler Village’ staan, ik ben er! denk ik. Al snel blijkt dat Whistler zeer groot en vooral uitgestrekt is. We passeren Whistler Creekside en een handvol andere wijken van Whistler voordat we in het centrum aankomen. Als ik in Whistler arriveer valt me op dat het dorp zeer sfeervol gebouwd is, de liften lijken zeer logisch en efficiënt gebouwd en de sfeer is goed! De accommodatie die ik zelf vooraf had geregeld blijkt op een kleine 10 minuten lopen van het dorp te liggen, perfect! Mijn kamer blijkt in een geweldig groot Canadees huis, super!

Whistler Village

De volgende dag ga ik het dorp in om de boel eens te verkennen en wow, wat een geweldig dorp is Whistler. Het is duidelijk dat er nagedacht is over het ontwerp van de straten, de liften, de hotels, eigenlijk alles. De straten zijn gezellig, met een heleboel bochten om de gasten het gevoel te geven dat het een knus en klein dorp is (terwijl het eigenlijk best een groot dorp is). Het centrum is bezaaid met bars, restaurants en heeeel veeeeel ski-en-snowboardwinkels. Vanuit het dorp heb je een prachtig uitzicht op beide bergen, Whistler en Blackcomb. De liften zijn centraal gesitueerd op een groot plein waar ook de skischool, skiverhuur en andere faciliteiten zijn ondergebracht.

Eindoordeel, zo zonder de sneeuw ziet het er al geweldig uit, dus met sneeuw zal het helemaal geweldig zijn! Ik kijk er naar uit om hier een seizoen les te gaan geven. Morgen ga ik mijn uniform ophalen bij de skischool en dan maar hopen dat de sneeuw en de gasten snel komen!

Tom van der Burg werkte twee seizoen in de Skischule Arlberg in St. Anton am Arlberg alvorens hij op zoek ging naar andere, interessante skigebieden op deze aardbol om te skiën, wonen en werken. Opeenvolgend werden dat Mount Hutt in Nieuw-Zeeland, Niseko in Japan en Whistler in Canada. Tijdens de skiseizoenen in St. Anton am Arlberg heeft Tom niet stilgezeten en zijn Landes skilehrer diploma behaald, daarnaast is hij gecertificeerd telemarkinstructeur. Tijdens het skiën, in veelal exotische skigebieden, is hij op zoek naar de perfecte poederbocht, maar een perfect geprepareerde piste of een paar buckels gaat hij niet uit de weg. Komende winter werkt Tom in de Whistler Blackcomb Skischool in Whistler, Canada. Hij zal vanuit Noord Amerika regelmatig een stukje schrijven over zijn avonturen in Canada, maar ook over ski-ervaringen in andere delen van de wereld.

Tom wordt ondersteund door Dynastar/Lange, Liberty ski’s, SHRED Optics, QieQie Handmade hats en Slytech Protection.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in