Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Weerbericht voorjaarsvakantie: zon, zon en nog eens zon

Wintersportredacteur

Goed nieuws voor de wintersporters die vanmiddag of morgen richting de bergen vertrekken. Het weerbericht voorspelt namelijk heerlijk zonnig weer. En niet voor een paar dagen, de hele week wordt het naar verwachting prachtig weer. Als dat geen goede vooruitzichten zijn!

Warm weekend

De voorjaarsvakantie begint met een warm weekend. We schreven eerder deze week dat de weersvooruitzichten voor het reisweekend er goed uitzagen en die zijn gelukkig zo gebleven. In heel Europa stijgt het kwik dit weekend tot ver boven het vriespunt. De files die komend weekend ontstaan, zullen in elk geval niet door het weer komen. Vergeet je zonnebril niet en we wensen je een veilige reis!

De voorjaarsvakantie zorgt altijd voor extra verkeersdrukte op de wegen richting de Alpen. Het grootste gedeelte van wintersportend Nederland reist met de auto, waardoor de kans op files groter wordt. Daarom is het handig om van tevoren te weten waar de knelpunten liggen, zodat je hier rekening mee kunt houden.

Zon, zon, zon

Na het checken van de weerberichten voor skigebieden in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland kan ik maar één ding zeggen: het wordt een zonnige week. De weersvoorspellingen geven aan dat het in elk geval tot en met donderdag zonnig wordt. Vanaf vrijdag is er iets meer kans op bewolking, maar ook dan komt de zon er af en toe nog even tussendoor.

De temperaturen zullen bovenop de berg rond het vriespunt liggen, maar beneden in het dal wordt het wel warm. Hier kan de temperatuur oplopen tot bijna 10°C. Over hevige sneeuwbuien en extreem koude temperaturen hoeven we ons geen zorgen te maken volgende week. Kortom: het wordt Kaiserwetter!

Nog geen vakantie geboekt voor volgende week, maar wil je toch nog even een paar dagen genieten van het prachtige weer? Boek dan hier je last-minute vakantie naar de Zillertal Arena en pak nog even een paar heerlijke dagen in de bergen mee!

Ken jij de FIS pisteregels al?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Met de voorbereiding voor onderweg zit het niet altijd goed, blijkt uit dit onderzoek, maar ook voor tijdens het skiën gaat het nog niet helemaal zoals het hoort. Veel wintersporters zijn namelijk niet bekend met de FIS pisteregels. Deze regels zijn opgesteld om de kans op ongelukken op de piste te verkleinen. Daarom moet iedere wintersporter bekend zijn met deze regels. Je vindt de 10 regels hieronder. Even twee keer doorlezen in de auto en je bent helemaal klaar om de piste op te gaan!

De FIS pisteregels, ken jij ze nog?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in