Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vanaf dit weekend Dutchweek Festival in Val Thorens: zo is het er nu en dit zijn de voorspellingen!

Wintersportredacteur

Vanaf zaterdag barst het weer los in Val Thorens. Dutchweek Festival is elk jaar een groot feest in de Franse wintersportplaats. Of het weer een beetje mee zit? En hoe de pistes er op dit moment bijliggen? We hebben de webcams en weersvoorspellingen voor de komende dagen erbij gepakt en geven je in dit artikel een update.

Veel verse sneeuw in Val Thorens

De webcams in Val Thorens zijn de afgelopen alleen maar vol gesneeuwd geweest. De temperatuur lag en ligt nog steeds erg laag. Vandaag is het in het dorp (2300 meter) tussen de -10 en -3 graden en op de berg (3230 meter) tussen de -15 en -10. Tot dinsdag stijgt de temperatuur langzaamaan, maar daarna is het nog steeds geen tijd voor zomerweer. Het wordt zelfs weer kouder tot het einde van volgende week. Neem dus vooral een extra laagje mee als je Dutchweek Festival gaat bezoeken.

Wel een zonnetje?

Vandaag is het stralend zonnig in Val Thorens. De voorspellingen voor de komende dagen zijn iets minder qua zon, de zon laat zich maar beperkt zien. Er valt zelfs nog een laagje verse sneeuw. Op zondag is de grootste piek, dan kan er nog eens zo’n 12 centimeter vallen. De sneeuwgrens ligt rond de 1300 meter tijdens deze sneeuwval. Op dit moment wordt er dus vooral een bewolkt weerbeeld voorspeld voor Dutchweek Festival Val Thorens. Her en der kunnen er ook op de andere feestdagen vlokken vallen.

Zo is het nu!

Op dit moment schijnt de zon wel volop. Wow, wat is er nog een hoop sneeuw gevallen de afgelopen dagen. Volgens de cijfers van de officiële website van het skigebied ligt er zo’n 170 centimeter onderin het skiresort en 240 centimeter bovenin. Genoeg sneeuw om nog heerlijk te kunnen skiën eind april dus!

Dutchweek Festival Val Thorens

Al meer dan 20 jaar wordt Val Thorens op zijn kop gezet tijdens Dutchweek Festival. Jaarlijks aan het einde van het winterseizoen, in de laatste week van april of de eerste week van mei, vindt het event plaats. De hele week zijn er op verschillende locaties feestjes en treden er bekende artiesten op. Denk daarbij aan namen zoals: Bizzey, Afrojack, maar ook Wolter Kroes en Frans Duijts. Van dj-muziek tot echt Hollandse krakers, tijdens dit event hoor je het allemaal voorbijkomen.

De data van 2024: 27 april tot en met 3 mei
Meer informatie ›››

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in