Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Winter in april: sneeuw tot in de dorpen!

Wintersportredacteur

Nog niet klaar met de winter? Dat komt goed uit! Een koufront brengt nog eens een meter verse sneeuw naar de Noord-Alpen. De webcams zijn wit en vooral in Oostenrijk, Zwitserland en Zuid-Duitsland sneeuwt het hard op dit moment. Kijk je mee naar de webcams?

Sneeuw tot in de dorpen!

De temperaturen schommelen enorm in april 2024. Van temperaturen die de 30 graden aantikken tot veel verse sneeuwval, in de wintersportlanden is het elke dag weer anders. Aan het begin van de week schreven we al over de nieuwe winterse inval, nu is deze echt aangebroken! Gisteren viel het eerste laagje verse sneeuw en vandaag komt daar nog eens een dik pak bovenop. Ook de komende dagen blijft het sneeuwrijk, vooral aan de noordkant van de Alpen. Natte sneeuw, hagel en sneeuw wisselen zich af in Oostenrijk, Zuid-Duitsland, Zwitserland en een deel van de Franse Alpen. De sneeuwgrens is flink gezakt tot 800-1000 meter hoogte. Zelfs een paar Oostenrijkse steden, zoals Villach in Karinthië, krijgen weer een winterse laag.

Sneeuw op de webcams

Dit beeld verwacht je misschien eerder in januari of februari, maar het is echt al midden april! De meeste skigebieden hebben inmiddels het skiseizoen beëindigd, maar er zijn nog mogelijkheden om die kant op te gaan. Misschien kun je nog eens naar de sneeuw in de meivakantie?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in