Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Aprildump: het blijft maar sneeuwen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het is wit op veel plekken in de wintersportlanden en dat terwijl dit weekend weer veel skigebieden hun laatste skidag van dit seizoen hadden. De temperatuur is afgelopen week gedaald en er is een berg sneeuw gevallen. Ook deze week blijft het maar sneeuwen, totdat vrijdag de temperaturen weer stijgen. We hebben alle weersvoorspellingen voor je op een rijtje gezet.

Al tot 1 meter sneeuw gevallen

Afgelopen maandag begon de aprildump in de Alpenlanden. Sindsdien heeft het af en aan gesneeuwd en op veel plekken ligt er nu weer een deken van sneeuw over het landschap. Het sneeuwde zelfs tot op lagere hoogte en enkele wintersportdorpen en steden werden weer wit. De meeste sneeuw is gevallen aan de noordkant van de Alpen, vooral in de noordelijke Zwitserse Alpen, de westelijke Oostenrijkse Alpen en een deel van de Duitse Alpen.

Nog meer sneeuw!

Ook de komende dagen blijft het koud en kan er nog eens 40 centimeter vallen. Daarna keert volgens de voorspellingen het lenteweer terug. Vanaf vrijdag stijgt de temperatuur en lijkt er officieel een einde te komen aan de winterse inval. De sneeuwgrens ligt de komende dagen nog tussen de 500 en 800 meter hoogte. Dikke sneeuwwolken en zon wisselen elkaar af, totdat de zon helemaal de overhand neemt.

Zo is het nu in veel skigebieden

Kijk live mee via de webcams!

Webcams in Oostenrijk:

Webcam in Frankrijk:

Webcams in Duitsland:

Webcams in Italië:

Webcams in Zwitserland:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in