Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Winter keert terug: tot 1 meter sneeuw verwacht

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Net zoals in Nederland slaat ook in de Alpen het weer snel om. Was het gisteren ’s zomers warm in Innsbruck, morgen daalt de temperatuur hard en kan het boven de 1000 meter al sneeuwen. En dat gaat de rest van de week zo door. Er kan volgens de nationale Oostenrijkse weerdienst maar liefst 75 centimeter sneeuw vallen in de bergen en volgens de Zwitserse weerdienst tot wel 1 meter sneeuw.

Van zomer naar winter

Afgelopen weekend was het even hartje zomer in de Alpen. In Innsbruck werd zondag met 30,7 – geen tikfout – graden Celsius een hitterecord gevestigd. Het was Tirol’s vroegste hittedag ooit. Deze week wordt echter koud, nat en sneeuwrijk. Het wordt weer even winter. En ondanks dat de winterbandenplicht vanaf vandaag niet meer geldt, is het wel handig om ze onder de auto te hebben in Oostenrijk de komende dagen. En ook in andere Alpenlanden wordt het winters.

Tip: boek je wintersport nu met korting

Tot wel 1 meter sneeuw

Morgen daalt de sneeuwgrens in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk naar zo’n 1000 meter hoogte. Woensdag kan die in Oostenrijk en Zwitserland nog verder dalen tot wel 600 meter. En tot en met vrijdag kan het in Zwitserse skigebieden leiden tot wel een meter sneeuw. In Oostenrijk wordt gesproken over 75 centimeter. Het wordt dus echt even hartje winter deze week. En dat terwijl veel skigebieden afgelopen weekend hun deuren hebben gesloten.

Laatste winterweekje?

Is dit dan het laatste winterweekje in de Alpen? Wij zijn benieuwd, want voorlopig wordt het ook komend weekend niet echt warm in de Alpen. De lage temperaturen houden dus nog even aan en zomers kun je de vooruitzichten nog niet noemen. Misschien nog maar een tripje naar de sneeuw plannen dan in een van de skigebieden die nog open zijn in april?

Zo zou het er deze week weer uit kunnen zien in de skigebieden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in