Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Heerlijke laag verse sneeuw én er komt nog meer aan!

Wintersportredacteur

Gisteren heeft het op veel plekken in de Noord-Alpen bijna de hele dag gesneeuwd. Er is een dikke laag gevallen en deze ligt nu als een soort deken over de skigebieden. April staat bekend als wisselvallige maand, dat zien we ook dit jaar maar weer. Opgelet: deze beelden zorgen dat je wintersportkriebels krijgt!

Winterinval in april!

Sinds maandag zijn de temperaturen gekelderd in veel regio’s in de wintersportlanden. Vooral aan de noordkant van de Alpen resulteerde dit in combinatie met neerslag in sneeuw. In veel regio’s sneeuwde het gisteren en vannacht zelfs tot de dalen. In onder andere Duitsland is er een flinke laag gevallen. De sneeuwgrens is massaal gedaald, tot zo’n 600 meter. Zelfs in veel steden in Oostenrijk en Duitsland is er een wit laagje gevallen.

Nog een laag op komst

Ook de komende dagen blijft het wisselvallig en sneeuwrijk. Volgens de voorspellingen valt er niet meer op één dag een dikke laag, maar tot en met zondag kan het nog enkele tientallen centimeters sneeuwen. Vooral op hoogte kan er in totaal de komende drie dagen nog wel zo’n 60-70 centimeter vallen. Hoewel de kalender laat zien dat het lente is, lijkt dat nog helemaal niet zo in veel skigebieden! Kijk maar mee:

Opgelet met deze omstandigheden

Ben je nu in één van de Alpenlanden? Doe dan vooral voorzichtig op de weg. Door de lage temperaturen kan het wegdek ook weer glad zijn. Hopelijk heb je je winterbanden nog niet verruild voor de zomerse modellen!

In een groot deel van Zwitserland, Vorarlberg in Oostenrijk en het noorden van de Franse Alpen geldt ook een verhoogd lawinerisico. De verse sneeuw zorgt voor een instabiel sneeuwdek op de al verouderde en smeltende sneeuw. Deze wisselende weersomstandigheden zorgen voor gevaar op de hellingen. Een lawine kan spontaan afgaan en veroorzaakt worden door een enkele wintersporter. Bekijk voordat je vertrekt in de sneeuw vooral even de waarschuwingen en adviezen! Lawinen.report ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in