Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Tjeerd Langstraat

WEBCAMS: Sneeuwdump in de Alpen

Wintersportredacteur

Sinds vrijdagmiddag sneeuwt het flink in de Alpen, zoals we eerder deze week al gemeld hebben. Op sommige plaatsen komen bizarre hoeveelheden sneeuw naar beneden. Dit zorgt niet alleen voor mooie webcambeelden, maar ook voor chaos en een enorm hoog lawinegevaar, zoals je eerder vanochtend al kon lezen. In dit artikel vind een paar mooie beelden.

In Osttirol is sinds vrijdagmiddag al bijna drie meter sneeuw op de berg gevallen en ruim een meter in het dal. Hier geldt op dit moment lawinewaarschuwing 5, het hoogste niveau. Ook in Karinthië komen enorme hoeveelheden sneeuw naar beneden. Tjeerd Langstraat reisde twee dagen geleden naar Mallnitz waar hij de hele winter zal wonen en werken. Hij valt letterlijk met de neus in de sneeuw: “Wat een sneeuw! Echt niet normaal! Een briljante timing om aan te komen in Oostenrijk 😉”. Hij stuurde onderstaande foto van een hoteleigenaar die zijn dak sneeuwvrij aan het maken is.

Prachtige beelden

In de speurtochten naar de mooiste webcambeelden, stuitte ik vanochtend op heel veel grijze en ingesneeuwde webcams. Maar ook op veel jaloersmakende sneeuwplaatjes! Kijk maar…

Wat verlang ik naar de sneeuw na het zien van deze beelden. Jullie toch ook?!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in