Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Alpenlanden bereiden zich voor op hevige sneeuwval

Wintersportredacteur

Terwijl wij maar saai winterweer hebben, maken de Alpenlanden zich op voor hevige sneeuwval. Op sommige plekken is het al begonnen met sneeuwen, maar de echte bak met sneeuw komt er nog aan.

In Italië, Frankrijk, delen van Duitsland, Slovenië, Kroatië en in het zuiden van Zwitserland en Oostenrijk is de eerste sneeuw al naar beneden gekomen. De webcams kleuren al wit, zoals je vanochtend kon zien. Maar daar houdt het niet op. Er komt een ongelofelijke bak met sneeuw aan en de Alpenlanden bereiden zich daarop voor.

Megadump komt eraan

Op dit moment is de gigantische lading sneeuw nog in ontwikkeling. Vanaf vrijdag komt die naar beneden zetten in de Alpenlanden. Er zijn gigantische hoeveelheden sneeuw voorspeld. Dit betekent natuurlijk dat men zich daarop moet voorbereiden. In de dalen wordt hier en daar op hevige regenval gerekend, maar in de hogergelegen dorpen staat sneeuw op het programma. De sneeuwgrens zal wisselend rond de 600 meter en tussen de 1000 – 1700 meter komen te liggen. Wij hopen natuurlijk op een lage sneeuwgrens, zodat de skigebieden zich kunnen voorbereiden op het seizoen.

Strooien begint

Om het verkeer op de rit te houden, beginnen de verkeersdiensten met strooien. Ook al is het vanwege de lockdown geen topdrukte op de weg, nog steeds wordt er gerekend op vele inzetten van de reddingsdiensten. Medewerkers van het openbaar vervoer staan eveneens in de startblokken om de sneeuw te ruimen.

Sneeuwschuiver

Pitztalstrasse afgesloten

Uit voorzorg wordt vanaf vandaag de Pitztalstrasse ’s nachts afgesloten in het gemeentegebied van St. Leonhard bij Weiler Weißwald. Begin november kwam daar een rotsblok naar beneden. Er is nu een monitoringssysteem met verkeerslichten geinstalleerd, mocht er nog meer steen naar beneden komen. Dat werkt echter alleen als men een bepaalde snelheid kan rijden. Op een besneeuwde weg kan de straat niet veilig worden gebruikt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in