Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Webcams: het sneeuwt in de Alpenlanden en dat gaat nog wel even zo door

Wintersportredacteur

De eerste vlokken zijn gevallen! Het sneeuwt in de Alpenlanden en dat gaat voorlopig nog wel even door. Vooral in Italië gaat het los vanaf een hoogte van zo’n 1500 meter! De witte deken wordt alleen maar dikker, vandaag zal het de hele dag nog blijven sneeuwen.

Sneeuwdump in Italië

Het sneeuwt in alle Alpenlanden, maar de grootste dump is voor Italië. In sommige delen van Italië werd om 07.00 uur al 20 centimeter sneeuw gemeten, volgens de krant l’Adige.it. Op lagere hoogte is er nog amper tot geen sneeuw, maar op de berg gaat het los. In de loop van de dag zal de sneeuwgrens nog dalen volgens de voorspellingen, misschien sneeuwt het vanmiddag ook wel in de dalen.

Ook in Oostenrijk en Frankrijk komen de vlokken uit de hemel. Met name in de zuidelijke en centrale bergen verwachten de experts tot in de middag zware sneeuwbuien en regen. Ook hier zakt de sneeuwgrens onder de 1000 meter.

Voordelige deals: wintersport in de eerste week van januari

Witte webcambeelden

Geniet mee van de heerlijke sneeuwbeelden uit de Alpenlanden! De voorheen nog groene hellingen worden langzaamaan witter en witter. De openingsdata van de skigebieden komen steeds dichterbij en de sneeuw is hard nodig. Zal deze sneeuwdump genoeg zijn om weer wat liften te kunnen laten draaien? Of moeten we echt wachten tot december voordat het grootste gedeelte van de skigebieden opent?

››› Voorspellingen voor december: komt er nog meer sneeuw voor de Alpen?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in