Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Voorspellingen voor december: komt er nog meer sneeuw voor de Alpen?

Sneeuwschoenwandelen in Châtel

© Skiinformatie

Wintersportredacteur

Een najaar wisselvalliger dan dit jaar hebben we volgens mij nog nooit meegemaakt. We zijn daarom ook erg benieuwd naar de voorspellingen voor december. Eerst werden er recordtemperaturen gemeten in de Alpen en daarna werden we gerustgesteld met de eerste sneeuw. Nu komt er weer sneeuw aan, maar ook milde temperaturen. Wat kunnen we nog verwachten tijdens de laatste periode van het jaar? Voor antwoord op deze vraag hebben we hulp gezocht bij de Duitse weerexpert van wetter.net.

Eind november weer warmer

Volgens weerexpert Dominik Jung van wetter.net stijgen de temperaturen weer iets na de mogelijke sneeuwdump op dinsdag. Deze sneeuwdump geldt daarbij meer voor de zuidelijke Alpenlanden en niet voor Duitsland. Hier zullen waarschijnlijk maar enkele vlokken gaan vallen. De rest van de dagen in november wordt het weer milder. Met temperaturen tussen de 5 en 10 graden, keert de herfst terug in Duitsland.

Voorspellingen voor december

Onze hoop ligt dan toch bij de voorspellingen voor december. Volgens het Amerikaanse weermodel komt er namelijk een koufront uit het noord-oosten met lage temperaturen. Rond 1 december 2022 zal dit koufront de Alpenlanden bereiken. Daarbij worden er temperaturen voorspeld richting de -10 graden bij 1000 meter hoogte. En ook sneeuw! De gemiddelde temperaturen zullen in december sowieso onder de 0 graden blijven, ook in de dalen. Als er dus neerslag verwacht wordt, zal dit waarschijnlijk vallen in de vorm van sneeuw.

Deze voorspelling voor december geeft ons de nodige hoop! Wil jij dit jaar graag nog op de latten staan? Of ga je pas in 2023 op wintersport? De gehele voorspelling voor november en december en alle details kun je van Dominik zelf horen in zijn uitleg op YouTube.

››› Vier de feestdagen in de bergen in een van deze 5 accommodaties

Boek je wintersport

Nu je weet dat er heel waarschijnlijk meer sneeuw gaat vallen in december kun je de wintersport wel vastleggen. Weet je al waar je naartoe wilt? Of ben je nog aan het oriënteren?

Doe ook mee aan ons kleine onderzoekje over wintersport en duurzaamheid. We zijn benieuwd naar je mening!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in