Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Warm weer laat Neder-Oostenrijkse skigebieden koud

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De opening van de skigebieden is aanstaande, maar er is nog niet of nauwelijks sneeuw te bekennen in de Neder-Oostenrijkse skigebieden. Waar veel toeristen zich langzaam zorgen beginnen te maken hebben de gebieden laten weten alle vertrouwen te hebben in de start van het seizoen. Ervaring leert dat de meeste sneeuwval binnenvalt aan het begin van december.

In de Neder-Oostenrijkse skigebieden is dit jaar voor ruim 21 miljoen euro geïnvesteerd in uitbreiding en renovatie van de skiliften, hotels en restaurants. Het enige dat nog rest is verse sneeuw, maar daar moeten de lokale ondernemers nog voor bidden. Ook de voorbereidingen voor de Wereldbeker op 28 en 29 december zijn al in volle gang, volgens Markus Merz, persvoorlichter.

Ook bij Hochkar (bezirk Scheibbs) zijn ze optimistisch ingesteld en rekenen ze een flinke dosis sneeuwval aan het begin van december. “Tot nu toe zijn we erg tevreden met de voorverkoop cijfers en mogen we niet klagen”, aldus Rainer Rohregger, verantwoordelijke voor de skiliften in Hochkar. Tot nu toe zijn er 15% meer seizoenskaarten verkocht in vergelijking met vorig jaar.

In Lackenhof am Ötscher (Bezirk Scheibbs) is het wachten op temperaturen onder het vriespunt. Op dat moment kunnen de sneeuwkanonnen in gebruik genomen worden en vanaf een temperatuur van circa 2 a 3 graden boven nul de ski-opening op 5 december redden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in