Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vrouwen bepalen de keuze van de wintersportbestemming

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vrouwen houden het niet alleen langer vol in de après-skibar, maar vrouwen hebben ook de broek aan wat betreft de keuze van de wintersportbestemming. Dit is gebleken uit een onderzoek van Belvilla, waarbij research is gedaan naar het gedrag van de Nederlanders op wintersport.

Het is weer zover, de zomer is voorbij, het wordt tijd om de wintersportvakantie te boeken. Bij het zoeken naar een geschikte wintersportbestemming is het de vrouw die het vooronderzoek doet. Bij slechts een aantal wordt dit vooronderzoek samen gedaan. Het is wel bijzonder te noemen dat meer mannen, dan vrouwen aangeven dit samen te doen.

Het skigebied wordt gekozen door eerdere wintersportervaringen. In deze keuze is het vooral belangrijk dat het gebied sneeuwzeker is, dat de prijs aantrekkelijk is en dat de pistes en de skiliften goed bereikbaar zijn. Nederlandse wintersporters zijn echt familie mensen, we gaan graag met vrienden of familie op wintersport. Gaan de kids ook mee? Ook dan gaan we graag met meerdere gezinnen op wintersport.

Daar waar de vrouw de broek aan heeft in de keuze van de wintersport, heeft de man dat in de auto. Mannen rijden liever zelf richting de wintersport, dan dat zij hun vrouw laten rijden. Toch zijn er ook nog stellen die de autorit wel eerlijk verdelen.

Klopt dit een beetje als je het vergelijkt met je eigen gezinssituaties?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in