Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vrouw (82) vindt duizenden euro’s op straat in Winterberg

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Afgelopen donderdag had een 25-jarige man uit Winterberg geluk bij een ongeluk. Hij verloor een envelop met meerdere duizenden euro’s contant geld midden in Winterberg, maar kreeg het geld enkele uren later volledig terug dankzij een eerlijke vinder.

Geen alledaagse vondst

Dit is geen alledaagse gebeurtenis voor politieagenten: een 82-jarige vrouw komt naar het politiebureau in Winterberg en legt voor de agenten een envelop op tafel. De inhoud: meerdere duizenden euro’s. Volgens de politie ging het om een bedrag met vier cijfers, maar het exacte aantal euro’s wil de politie niet bekendmaken. De gepensioneerde vrouw had de envelop eerder op straat gevonden in het bekende wintersportdorp.

Wettige eigenaar gevonden

De politieagenten telden het geld en documenteerden de vondst. Korte tijd later ging de telefoon in het bureau en meldde een man dat hij een envelop is verloren met veel geld erin. De agenten nodigden hem uit op het bureau en uit een kort onderzoek bleek dat hij de wettige eigenaar was. De eerlijke vinder had het politiebureau al verlaten op het moment van de melding, dus er vond geen ontmoeting plaats tussen haar en de 25-jarige man. Waarom de man met zoveel geld op zak liep, vertelt het verhaal niet.

Winterberg in het kort

Winterberg, gelegen op slechts 314 km afstand van Utrecht, is een populair skidorp. Het is een bestemming met een breed scala aan accommodaties, waaronder hotels, pensions, bed & breakfasts en zelfs een jeugdherberg. Naast skiën is er in Winterberg genoeg te beleven. Je kunt genieten van een gezellige après-ski in bijvoorbeeld de Brabander Skihütte, en voor een avondje uit kun je terecht bij de Tenne. Met meer dan 40 restaurants en uitstekende mogelijkheden om te winkelen, is Winterberg een uitstekende keuze voor mensen die willen kennismaken met wintersport en families die niet te ver willen reizen vanuit Nederland.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in