Nieuwsalert per mail ontvangen

Vignet prijzen in Oostenrijk en Zwitserland – Vergeet het niet!

Tijdens de wintersportvakantie bent u in een aantal landen verplicht om een Vignet aan te schaffen. In de landen Oostenrijk en Zwitserland bent u verplicht een AutobahnVignet aan te schaffen. Wordt u aangehouden en blijkt dat u heeft gereden zonder Vignet kunt u rekenen op een boete van rond de €210,-. Het is daarom belangrijk om dit aan te schaffen, want van het boete bedrag kunt u een skipas kopen.

Oostenrijk:
In Oostenrijk ben je als zowel zakelijk als toeristisch verkeer verplicht om een Vignet aan te schaffen. U kunt deze Vignetten aanschaffen bij snelweggrens overgangen. Sinds Mei 2010 zijn deze in Nederland alleen verkrijgbaar in ANWB winkels. Bij de Oostenrijkse snelweggrens overgangen kan het druk zijn bij de Vignet verkoop balies. Koop voordat u op vakantie gaat een vignet bij de ANWB winkel en u kunt ongehinderd doorrijden.

Prijzen:
Auto 10 dagen:               €9,15
Auto 2 maanden:            €24,15
Auto 1 jaar:                     €77,15

Zwitserland:
De snelwegen in Zwitserland worden ‘Nationalstrassen’ genoemd. Ook hier zijn de vignetten te koop bij alle snelweggrensovergangen. Koop voordat u op vakantie gaat een Vignet bij één van de ANWB winkels.

Prijzen:
Auto 1 jaar:                        €32,75

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in