Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vignet Oostenrijk 2024: nieuwe kleur en prijzen bekend

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Zojuist heeft de ASFINAG (de ANWB van Oostenrijk) de prijzen en nieuwe kleur van het vignet Oostenrijk 2024 bekendgemaakt. Bijzonder dit jaar is dat er geen prijsstijging is voor het jaarvignet. Wel veranderd is het aanbod, je kunt nu namelijk ook een vignet Oostenrijk 2024 voor maar 1 dag kopen. De nieuwe kleur is: geel. Lekker opvallend op je raam!

Vignet Oostenrijk 2024

Ieder jaar worden in september de prijzen en nieuwe kleur van het vignet Oostenrijk bekendgemaakt. Op een van de laatste dagen van de maand is het nieuws dit jaar online verschenen. De prijs voor een vignet Oostenrijk 2024 voor 1 jaar blijft ongewijzigd. Dit betekent dat je voor een vignet voor 1 jaar nog steeds € 96,40 betaalt. De officiële prijzen van het vignet Oostenrijk 2024 voor 1 dag, 10 dagen of 2 maanden zijn op de website van ASFINAG nog niet bekend. Aldus de krant Merkur zullen dit de prijzen zijn:

Soort vignetPrijs 2023Prijs 2024
1 dag€ 8,60
10 dagen€ 9,90 € 11,90
2 maanden€ 29,-€ 28,90
1 jaar€ 96,40€ 96,40

Nieuw: dagvignet Oostenrijk

Ben je van plan om in 2024 met de auto op wintersport te gaan? Dan is er vanaf komend jaar een nieuwe optie als het gaat om vignetten. Naast het vignet voor 10 dagen, 2 maanden en een heel jaar, kun je straks ook kiezen voor het vignet Oostenrijk voor één dag. Als je langer dan 10 dagen op wintersport gaat en de auto niet gebruikt, dan is dit een ideale en goedkopere optie. Je koopt dan gewoon een vignet voor de heenreis én eentje voor de terugreis. Voor een vakantie van minder dan 10 dagen is het qua prijsverschil niet gunstiger om twee keer een dagvignet Oostenrijk te kopen op de reisdagen van en naar het wintersportland. Meer over het dagvignet Oostenrijk ›

Tol betalen met een vignet

Als je van de Oostenrijkse snelwegen gebruik wilt maken, moet je tol betalen. Dit doe je in de vorm van de aanschaf van een vignet voor 1 dag, 10 dagen, 2 maanden of een jaar. De tolplicht geldt voor alle motorvoertuigen tot 3500 kilo. Is je voertuig zwaarder, dan betaal je tol met een Go-Box. Ieder jaar krijgt de sticker een nieuwe kleur en kunnen de prijzen veranderen. Overigens kun je kiezen voor de vignetsticker, maar ook voor het digitale vignet Oostenrijk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in