Nieuwsalert per mail ontvangen

VIDEO: Gondel in Alpbachtal rondgeslingerd door wind

Nadat wij afgelopen weekend last hadden van Ciara, in Oostenrijk Sabine genoemd, kreeg Oostenrijk hier gisteren mee te maken. Ook hier is de storm niet onopgemerkt voorbij gegaan. Wij kwamen bizarre beelden tegen van een gondel in Alpbachtal. Daar had je niet in willen zitten!

Storm Sabine

Het weerbeeld in Duitsland en Oostenrijk werd gisteren voornamelijk bepaald door storm Sabine. Op veel plaatsen werd code rood afgegeven en dat was niet voor niks. Er werden windstoten tot wel 120 kilometer per uur gemeten en dat zorgde onder meer voor omgevallen bomen. Maar niet alleen ongevallen bomen waren aan de orde van de dag.

Skiliften last van wind

Vanwege de harde wind van gisteren moesten ook verschillende skigebieden hun liften sluiten. Dat was maar goed ook, als je kijkt naar de onderstaande beelden. In Alpbach werden de liften rond 10.40 uur gesloten. Echter waren zij rond 11.00 uur nog wintersporters naar beneden aan het brengen toen de wind grip kreeg op een lege gondel. Deze gondel werd flink rondgeslingerd. Gelukkig is er niemand gewond geraakt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in