Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Verlengde piste Snow Valley vanaf vandaag geopend

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Als je hebt opgelet heb je de afgelopen tijd het onderwerp Snow Valley al voorbij zien komen. In de Belgische skihal werd deze zomer ontzettend hard gewerkt om de baan te verlengen. Daarmee werd het nieuwe gedeelte de steilste indoor skibaan van Europa. Vandaag ging de hal voor het eerst open voor het publiek.

Snow Valley Peer

In 1997 openden ondernemer Cor Mollin en zijn echtgenote Janin in het Belgische dorpje Peer de indoor skihal Snow Valley. Met een piste van 160 meter lang en 30 meter breed werd er gestart. Vele uitbreidingen volgden. In 1999 kwamen er bijvoorbeeld een oefen- en kinderpiste bij en in 2000 werd de baan verlengd tot 235 meter.

Sinds 2008 probeerde Snow Valley de baan nog verder te verlengen, maar de vergunningen verkrijgen bleek niet zo soepel te gaan als gehoopt. Nu, na bijna 9 jaar, staat er dan toch een verlengde hal en vandaag werd daar voor het eerst op geskied door het publiek.

Verlengde piste

De verlengde piste maakt dat wintersporters kunnen genieten van een piste met 325 meter lengte, die 65 meter boven de grond start. De verlenging had aardig wat om handen. Zo zijn er circa 120 schroefpalen en funderingen geplaatst, een staalconstructie van 750 ton, meer dan 8.000 m2 geïsoleerde sandwichpanelen en 3.000 m2 dakdichtingsbanen. Daarnaast zijn er kilometers koelleidingen geplaatst en tonnen verse sneeuw gemaakt.

Wat overigens ook leuk is om te weten, is dat bovenaan de verlengde piste permanente startplatformen zijn gemaakt voor pro skiërs. Die worden ook direct gebruikt door het Franse nationale team dan vandaag is begonnen met de training in de hal.

Andere nieuwigheden

Naast de verlenging heeft Snow Valley ook andere leuke nieuwigheden te melden. We vatten ze kort samen:

  • Vanaf september beschikt de hal ook over een pistebar, waar je tijdens het skiën een drankje kan drinken. Zodra je de bar betreedt wordt het toegangsticket gepauzeerd, zodat je geen tijd misloopt.
  • In november wordt het complete verhuurpark vervangen. Er komen 600 paar ski’s van Head te staan.
  • Er wordt in oktober een nieuwe pistenbully geleverd: een 1004F model.
  • In oktober gaat de nieuwe ijsschaatsbaan open
  • Onder de piste wordt een lasershooting hal geopend in 2018

Video van de verlengde baan

Wij waren afgelopen vrijdag al in de hal om de verlengde piste te testen. Een korte video van ons bezoek publiceerden we gisteren op social media.

Foto-update

Wil je meer zien van de hal? Bekijk dan de onderstaande foto’s.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in