Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Vakantieregio’s in Tirol en Salzburgerland gaan werken met digitaal corona gastenboek

Wintersportredacteur

Gastenregistratie, al een tijdje wordt er in Oostenrijk over gesproken. Het is de ideale manier om mensen deze winter gemakkelijk te traceren na een eventuele coronabesmetting. St. Anton heeft inmiddels bekendgemaakt dit in te voeren, maar zij zijn niet de enige. Ook in 11 populaire toeristische regio’s in Tirol en het Salzburgerland gaat men dit skiseizoen werken met gastenregistratie. Hier komt straks een ‘digitaal corona gastenboek’.

Taskforce

De winter van 2020/2021 wordt anders dan alle andere winters. COVID-19 zorgt ervoor dat iedereen anders naar het mooiste seizoen van het jaar moet kijken. In Oostenrijk zijn de eerste coronaregels voor de winter bekendgemaakt. Ook veel skigebieden hebben inmiddels laten weten welke maatregelen ze gaan treffen. Toch is er nog altijd veel onduidelijkheid. Om gasten zo veel mogelijk veiligheid en zekerheid te bieden, hebben 11 toeristische regio’s in Tirol en het Salzburgerland daarom samen een taskforce opgericht. Het gaat hier om de toeristische regio’s: Alpbachtal, Wildschönau, Hohe Salve, Brixental, Kitzbühel, St. Johann in Tirol, Pillerseetal, Wilder Kaiser, Kufsteinerland, Saalbach Hinterglemm en Saalfelden-Leogang.

Digitaal corona gastenboek

Al weken is de taskforce bezig met skiseizoen 2020/2021. “We wilden niet langer meer wachten op beslissingen uit de politiek en daarom namen we zelf het initiatief”, vertelt Gernot Riedel van de VVV in St. Johann in Tirol, namens alle 11 de directeuren. “Daarom wordt er nu een nieuwe tool geïmplementeerd van mtms Solutions: een digitaal corona gastenboek dat 100% voldoet aan de eisen van gegevensbescherming.”

Waar je straks ook bent in deze regio’s; in een berghut, in de skischool of in een supermarkt, overal moet je je straks registreren. Heel eenvoudig met een QR-code en als je geen smartphone hebt, met een apparaat op locatie. Je laat je naam, telefoonnummer en de tijd achter, zodat er bij een eventuele corona-uitbraak direct contact met je kan worden opgenomen.

28 dagen

In Duitsland is gastenregistratie al verplicht in restaurants, maar in Oostenrijk nog niet. Toch zal juist dit een hele belangrijke tool zijn om grote clusterbesmettingen te voorkomen. Mocht er ergens een COVID-19 besmetting plaatsvinden, dan stuurt mtms Solutions de gegevens direct door naar de gezondheidsautoriteiten van de toeristische regio’s. Zo kan het traceren van gasten die mogelijk met de besmette persoon in contact zijn gekomen direct beginnen. De gegevens blijven maximaal 28 dagen beschikbaar, daarna worden ze gewist.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in